(Gesponsord artikel)ARTIKELWharfedale

Wharfedale: ruim tachtig jaar ervaring in luidsprekerbouw

Je zou Gilbert Briggs best de ‘founding father’ van de Engelse luidspreker-industrie kunnen noemen. Zijn innovaties – de eerste luidspreker met een keramische magneetkern (de beroemde Wharfedale Bronze uit 1932) en het idee om een 2-weg luidspreker te ontwikkelen –, werden gedreven door een passie voor natuurgetrouwe muziekweergave. Wharfedale groeide onder leiding van Briggs gedurende de jaren ’60 en ’70 uit tot één van de meest toonaangevende luidsprekerfabrikanten ter wereld en leidde hij diverse ingenieurs op die zelf weer als fabrikant het podium van de luidsprekerbouw betraden. Je moet bedenken dat na de komst van stereo eind vijftiger jaren er twee keer zoveel luidsprekers geproduceerd moesten worden om aan de groeiende behoefte te voorzien…

Eén van die ingenieurs die in de voetsporen van Gilbert Briggs treedt is Peter Comeau. Onder zijn deskundige leiding bouwt Wharfedale heden ten dage verder voort op de reputatie van Briggs als eindverantwoordelijke designer. Van zijn hand verschenen diverse award-winnende modellen zoals in de Diamond Series bestaande uit luidsprekers voor de modale muziekliefhebber, EVO4 Series voor de gevorderde HiFi-enthousiasteling, de Heritage Series voor hen die de retro-look aanspreekt en de top-lijn bestaande uit de Elysian Series.

EVO4 Series

De nieuwe EVO4 Series vertegenwoordigt het begin van een nieuwe standaard in HiFi. Wharfedale biedt in deze de perfecte prijskwaliteitsverhouding, met innovatieve technieken en met een strak design. De complete serie maakt het mogelijk om ultiem te genieten in iedere luisteromgeving.

Prijs-kwaliteitverhouding
In de EVO4 Series – met twee modellen voor plaatsing op een stand of in de boekenkast én twee vloerstaanders –, wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde prijs/kwaliteitsverhouding. Daar waar andere fabrikanten er niet langer in slagen om de luidsprekerkasten in de betaalbare series in gebogen vormen te produceren – dit ter voorkoming van inwendig ontstane en derhalve ongewenste staande golven –, weet Wharfedale dit principe nog steeds toe te passen…

Bandtweeters
Daarnaast wordt de EVO4 Series gekenmerkt door de inzet van een zogenaamde band-tweeter – voor de kenners: Air Motion Transformer –, die zorg draagt voor een betere spreiding van de hoge(re) frequenties, waardoor de luidspreker meerdere luisteraars in de (huis)kamer het volle muziekgenot zal en gaat bieden.

Design
Ook laat de EVO4 Series zich goed inpassen in het interieur. Naast de slanke en moderne uitstraling zijn drie uitvoeringsvarianten voorhanden: in zwart, wit en walnoot houtfineer.

Serie
Tot slot: ook de liefhebber van meerkanaalsweergave kan zijn of haar hart ophalen: een center-model en een surround completeren deze begerenswaardige EVO4 Series!

Kortom, de EVO4 Series is een complete serie met de juiste prijs-kwaliteitverhouding en waar de muziek- en/of filmliefhebber jarenlang plezier aan zal beleven. De complete EVO4 Series bestaat uit:

Boekenplank

Vloerstaande

Center/Surround

EVO4.1

EVO4.2

 

EVO4.3

EVO4.4

 

EVO4C

EVO4CS

EVO4S


Verkoopinformatie

Voor meer informatie, neem een kijkje online via www.wharfedale.eu. Sinds kort is Wharfedale gestart met privé installatie aan huis, stuur een bericht naar info@wharfedale.eu en maak gebruik van deze unieke service.

MERK

EDITORS' CHOICE