NIEUWSKlipsch

Klipsch lanceert reeks van Cinema soundbars

Het Amerikaanse Klipsch heeft een viertal soundbars aangekondigd. De Cinema 400, 600, 800 en topmodel 1200 hebben spraakassistenten Alexa en Google Assistant aan boord en kunnen omgaan met Spotify Connect, AirPlay 2 en bluetooth. De Cinema 400 en 600 komen naar verluidt voor komende kerstdagen in de winkel te liggen. De andere twee volgen in het nieuwe jaar.

Klipsch Cinema soundbars

Een terugkerend kenmerk van de luidsprekers van het Amerikaanse Klipsch is de hoorngeladen tweeter, zoals te vinden in de Reference-luidsprekerproductlijn van het Amerikaanse merk. De hoorgeladen tweeter is ook in de nieuwste soundbars van Klispch verwerkt. Verder heeft Klipsch de behuizing van de soundbars gemaakt van echt hout. Dit past volgens de fabrikant niet alleen beter bij het interieur van de meeste mensen, maar het zou ongewenste resonanties moeten verminderen.

Het vlaggenschip van de Klipsch Cinema-soundbars is de Cinema 1200. Dit is een compleet 5.1.4-systeem. Samen met draadloze surroundspeakers en een subwoofer met een diameter van twaalf inch beschikt de soundbar over naar boven gerichte Atmos-drivers. In totaal 1.200 Watt aan versterkervermogen zorgt voor aandrijving van de drivers. Aansluitmogelijkheden zijn onder meer de volgende generatie HDMI eARC en 8K passthrough. De koper krijgt zelfs verwisselbare eindkappen van walnoothout.

De volgende in de rij is de 7.1.4-kanaals Klipsch Cinema 800, die geschikt voor Dolby Atmos en 8K videodoorvoer. Deze soundbar wordt geleverd met een 10-inch draadloze subwoofer en is uit te breiden van een 3.1 systeem naar een 5.1 systeem door een paar Klipsch Surround 3 speakers toe te voegen.

De Klipsch Cinema 400, het instapmodel, beschikt over een paar Klipsch Tractrix 25 mm tweeters en middentoners met een diameter van drie inch. De lage tonen komen voor rekening van een draadloze subwoofer met een diameter van acht inch. Een hdmi-kabel wordt overigens meegeleverd.

Voortbouwend op de Cinema 400 voegt de Cinema 600 nog een Tractrix-tweeter en nog eens twee middentoners toe, waardoor het totaal op zeven drivers komt. De meegeleverde draadloze subwoofer heeft een diameter van tien inch. En er is de mogelijkheid om de Surround 3-luidsprekers toe te voegen voor een 5.1-ervaring.

Klipsch Cinema soundbars: prijzen en leveringsinformatie

De Cinema 400 en 600 zullen naar verluidt voor de komende kerstdagen te koop zijn. De Cinema 1200 en 800 volgen in het nieuwe jaar. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE