NIEUWSLink

Link Audio The Pillar: vloerstaander met actieve laagweergave


Sinan Kökbugur | 02 december 2020 | Fotografie Fabrikant | Link

Het in België gevestigde Link Audio bestaat sinds 1981 en heeft onlangs The Pillar uitgebracht, een vloerstaande luidspreker met een eigen versterker voor de laagweergave. The Pillar is een gesloten luidspreker waarin naar eigen zeggen de voordelen van passieve en actieve weergave samenkomen.

Link Audio The Pillar

Het Belgische Link Audio lanceerde in 1981 zijn eerste luidspreker genaamd M21. Alle opgedane kennis en ervaring werd gebruikt om vrij snel daarna de kleinere S21 uit te brengen. Drie jaar later volgde de P21 en in 1986 werden de S22, M22 en B31 gelanceerd. Link Audio heeft in de loop van zijn geschiedenis nog meer modellen uitgebracht. Nieuwsgierig? Kijk dan op de website van Link Audio.

Het laatst uitgebrachte model is The Pillar die volgens de bouwer een uitstekende holografische muziekweergave van en kleine luidspreker combineert met het vermogen en de laagweergave van een grote luidspreker. The Pillar bestaat feitelijk uit twee losse kasten die op elkaar staan. De middentoner en de 27 millimeter tweeter zitten in een afgesloten kast en de subwoofer van 400 Watt zit in zijn eigen gesloten kast en heeft zijn eigen externe versterker. De hoeveelheid lage tonen kan worden geregeld waardoor The Pillar op de luisterruimte kan worden afgestemd.

Volgens Link Audio kan de The Pillar een frequenties weergeven tussen 18 Hz en 20 kHz (+/- 1,5 dB. De afmetingen van de luidspreker zijn 104 x 24 x 24 centimeter (H x B x D). Het gewicht is 24 kilogram. De kasten zijn gemaakt van HDF-panelen en afgewerkt met echt hout zebrano fineer.

Link Audio vraagt voor een paartje The Pillars net geen 5.000 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Link Audio.

EDITORS' CHOICE