NIEUWS

Helm Audio Bolt DAC/AMP: kleine DA-converter met THX en MQA voor in jaszak

Sinan Kökbugur | 25 november 2020 | Fotografie Fabrikant

Het Brits-Amerikaanse Helm Audio, opgericht in 2017, heeft de Bolt DAC/AMP aangekondigd, een kleine DA-converter die bedoeld is voor gebruik in combinatie met een smartphone, tablet of computer. De nieuwe Bolt DAC/AMP heeft twee aansluitingen, t.w. enerzijds USB-C voor binnenkomst van muzieksignaal en anderzijds een 3,5 millimeter jackplug voor aansluiting van een hoofdtelefoon. In de loop van december zal de levering starten.

Helm Audio Bolt DAC/AMP

De nieuwe Bolt DAC/AMP van Helm Audio is niet alleen heel handzaam, maar hij is ook gecertificeerd voor THX en MQA. Volgens de fabrikant levert de Bolt DAC/AMP een geluidskwaliteit op studioniveau. En dat allemaal in jaszakformaat.

Om aan de eisen voor THX-certificering te voldoen moet een apparaat een vlakke frequentiekarakteristiek hebben, alsmede een lage ruis en vervorming. De hoge output maakt de Bolt DAC/AMP geschikt voor een breed scala aan hoofdtelefoons. Het apparaatje ondersteunt een ongekend scala aan bestaande codecs en bestandformaten, waaronder dus ook MQA (Master Quality Authenticated), een Britse technologie die geluid van studiokwaliteit vastlegt en verifieert. Niet bekend met MQA? Lees dan ons achtergrondartikel over MQA.

De Bolt DAC/AMP heeft geen bedieningselementen, wel een indicatieledje dat paars, rood of blauw oplicht afhankelijk van het aangeboden digitale signaal. De Bolt DAC/AMP is ontworpen om plug-and-play te zijn zonder firmware om te downloaden en is compatibel met Android, iOS, Windows, MacOS en Linux, terwijl het ook bit-perfect afspelen biedt met behulp van USB Player Pro, HF Onkyo Player, Audirvana Plus en meer.

Helm Audio Bolt DAC/AMP: prijs en leveringsinformatie

Volgens de website van Helm Audio zal de levering van de Bolt DAC/AMP op 2 december 2020 beginnen. De adviesprijs is 99 dollar, maar een belangstellende in de Benelux moet er vanuit gaan dat de prijs mogelijk iets hoger komt te liggen vanwege wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.EDITORS' CHOICE