TIPGoogle

Streamen van harde schijf naar Chromecast

Gastauteur | 24 november 2020 | Fotografie Gastauteur | Google

De Google Chromecast is een fantastisch apparaatje dat je niet mag missen als je geen smart tv hebt. Het is de ideale manier om snel en eenvoudig content van je harde schijf te streamen, naar bijvoorbeeld je televisie. Het is het middel om van je standaard televisie een state-of-the-art smart tv met internetverbinding te maken. 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Dat is exact wat je nodig hebt om content vanaf de harde schijf van je computer, je smartphone of tablet te streamen naar het grotere scherm en betere geluid van je televisie. Leuk om video's op groot scherm te bekijken, of natuurlijk om je favoriete Netflix serie op televisie te bingen.

Wat houdt het streamen van de harde schijf naar Chromecast precies in?

Steeds meer mensen beschikken over een smart tv met allerlei apps. Deze televisies zijn verbonden met internet en laten je genieten van bijvoorbeeld films en series via diverse streamingdiensten zoals Netflix en Disney+. Heb je geen smart tv maar wil je toch gebruik maken van dergelijke streamingdiensten? Of wil je je online iets kijken via je computer of telefoon op je televisie? Dan kun je kiezen om te streamen naar je televisie. 

Met streamen stuur je als het ware de content die je op het scherm van je computer ziet naar je televisiescherm. Dit wordt ook wel casten genoemd: het draadloos weergeven van content van het ene apparaat op het andere apparaat. Een Google Chromecast is een heel handig hulpmiddel waarbij je geniet van content op groot scherm en via jouw goede geluidsinstallatie, zonder direct een smart tv of andere kostbare ingrepen te hoeven doen.

Wat heb je nodig voor streamen via een Chromecast?

Om te streamen met een Google Chromecast van een harde schijf naar je televisie heb je naast de Chromecast verschillende dingen nodig. Allereerst is een goed werkende wifi-verbinding essentieel. Heb je meerdere netwerken in huis, dan is het belangrijk dat het apparaat waarvan je streamt en de Chromecast op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Je televisie dient tot slot over een HDMI aansluiting te beschikken. 

De Chromecast wordt van stroom voorzien via de micro-USB-aansluiting, via het stopcontact of een USB-aansluiting op de televisie. Zodra je een en ander hebt geïnstalleerd en de Chromecast voor de herkenbaarheid een naam hebt gegeven, kan het streamen beginnen. Hiervoor klik je op je PC of smartphone bovenin op een soort monitor met het wifi-tekentje erbij. Vervolgens selecteer je de naam van jouw Chromecast. Vanaf dit moment kun je casten. Nu kun je op de pc navigeren naar wat je op de televisie weergegeven wilt hebben.


EDITORS' CHOICE