NIEUWSNuPrime

NuPrime Omnia WR-1: de toekomst onder handbereik?

Het in de VS gevestigde NuPrime is een merk dat naar eigen zeggen bij muziekliefhebbers een synoniem is voor muzikaliteit en vooral kwaliteit afgezet tegen de prijsstelling. De producten vallen op door de compacte vorm. De Omnia WR-1 houdt die naam hoog en brengt tegelijkertijd de wereld van de hi-res streaming audio binnen. En dat voor een relatief bescheiden prijs.

NuPrime Omnia WR-1: compacte multiroom streamer

De NuPrime Omnia WR-1 biedt hi-res draadloze verbindingsmogelijkheid via bluetooth en wifi en via bekabeld LAN (RJ45), waardoor de gebruiker eenvoudig de wereld van het muziekstreamen binnenstapt via een smartphone, tablet of desktop. De mogelijkheid om ook nog lokale analoge en digitale bronnen op de Omnia WR-1 aan te sluiten, maken hem nog completer.

Bedienen van de Omnia WR-1 gaat via de overzichtelijke en gratis app (iOS en Android) en muziek maken doet de Omnia via de analoge cinch-lijnuitgang (of de digitale coax/cinch-uitgang) op de bestaande hifi-installatie of actieve luidsprekers. Behoefte om naar meerdere ruimtes te kunnen streamen? Ook dat is geen probleem, omdat er vanuit de app naar acht Omnia’s muziek gestuurd kan worden.

Erg fijn zijn de diverse voorinstellingen voor pop, rock, klassiek, etc. De Omnia is gecertificeerd voor Roon, AirPlay, DLNA en UPnP en streamt vanaf Spotify, Qobuz, Tidal, iHeartRadio, TuneIn en vele andere muziekdiensten. Hangt de telefoon of tablet aan een oplader? De Omnia kan ook bediend worden met de bijgeleverde IR-afstandsbediening. “Met recht de toekomst binnen handbereik,” aldus NuPrime.

De adviesprijs van de NuPrime Omnia WR-1 is 379 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van de importeur www.dimex.nl of op de website van NuPrime.


EDITORS' CHOICE