ARTIKELPro-Ject HiFi

Pro-Ject lanceert aluminium subplateau voor Debut-productlijn

De Oostenrijkse draaitafelbouwer Pro-Ject Audio Systems heeft een upgrade gelanceerd voor alle draaitafels die lid zijn van de Debut-productlijn. Het Debut Alu Sub Platter tilt alle Debut draaitafels naar een hoger niveau. De Alu Sub Platter, gemaakt van aluminium, vervangt het kunststof subplateau. De Alu Sub Platter heeft een hogere massa en lagere toleranties waardoor de weergave volgens Pro-Ject op een hoger niveau komt te liggen.

Pro-Ject Debut Alu Sub Platter

De draaitafels die lid zijn van de Pro-Ject Debut Series van het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems maken gebruik maken van een zogenaamde subschotel. De riemaandrijving vindt niet plaats via het draaiplateau waar de plaat op ligt, maar via het genoemde subplateau, dat onder het draaiplateau is bevestigd. Deze subschotel wordt al jaren gemaakt van kunststof, volgens de fabrikant een beproefd materiaal, maar er is kennelijk nog ruimte voor verbetering. En dit is precies waar de nieuwe Pro-Ject Debut Aluminium Sub Platter binnenkomt, want, zoals de naam laat zien, is hij gemaakt van aluminium.

Volgens Pro-Ject is de nieuwe Pro-Ject Debut Aluminium Sub Platter een diamantgefreesde aluminium subschotel die is vervaardigd met aanzienlijk lagere toleranties dan subschotels van kunststof. Dit zorgt voor een hogere snelheidsnauwkeurigheid, ook omdat de Alu Sub Platter met zijn 700 gram een hogere massa heeft dan de kunststofvariant. Dit komt ten goede aan het verminderen van snelheidsfluctuaties (wow en flutter).

De nieuwe Pro-Ject Debut Aluminium Sub Platter is geschikt voor alle Pro-Ject Debut draaitafels. De adviesverkoopprijs is 129 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE