Distributie Atoll verhuist van Belram naar Viertron

De distributie van de producten van het Franse audiobedrijf Atoll Electronique was tot voor kort in handen van het in de Belgische plaats Brussel gevestigde Belram. Het in de Nederlandse plaats Barendrecht gevestigde Viertron heeft laten weten de distributie voor Nederland over te nemen. Dit overigens tot tevredenheid van alle betrokken partijen.

Viertron gaat producten Atoll Electronique in Nederland distribueren

Het Franse audiobedrijf Atoll Electronique is in 1997 opgericht. Vanaf het begin was de filosofie van het bedrijf om een tekort in de markt aan te pakken. Volgens de oprichters was er immers een tekort aan redelijk geprijsde echte high-end audio-elektronica voor budgetbewuste audiofielen. Aldus begon Atoll met de bouw van versterkers. Het bedrijf bouwt ook DA-converters en streamers. Lees ook onze recensie over de MS120 van Atoll.

Tot voor kort was het in Brussel gevestigde Belram verantwoordelijk voor de distributie van Atoll in de Nederland. Het Nederlandse Viertron heeft gemeld de distributie over te hebben genomen.

“Met de producten van Atoll is onze portfolio weer compleet. Na het afbouwen van de distributie van het Engelse merk Musical Fidelity, zijn wij enige tijd op zoek geweest naar een elektronicamerk waar wij volledig achter kunnen staan. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg merken in de markt, maar ik ben niet van het type ‘landjepik’. De vorige distributeur van Atoll, Belram te Brussel, ging met pensioen en zocht waardige opvolging. Omdat wij elkaar al kenden uit eerdere gezamenlijke distributieschappen van onder meer Supra Kabel uit Zweden, was de overdracht snel rond”, aldus Marijn Nederlof, directeur van Viertron.

Momenteel heeft Atoll vier actieve dealers in Nederland, maar daar komt als het aan Nederlof ligt snel verandering in. “In een eerste rondgang bij onze dealers is enthousiast gereageerd. Ik verwacht dat we binnen een jaar naar maximaal twaalf dealers doorgroeien. Dit merk verdient dealers die verstand hebben van hifi en de kwaliteit van Atoll kunnen waarderen. De komende weken zullen we nieuwe dealers trainen en de nodige informatie online beschikbaar maken. Hou de Viertron website daarom in de gaten. Ga maar eens fijn luisteren bij de specialist en geniet van je muziek, tenslotte zijn we nu allemaal veel meer thuis en is het zaak het je thuis naar de zin te maken. Een goede audioset doet wonderen omdat je zult ervaren dat er meer ontspanning is en het thuis lekker gaat voelen,” aldus Nederlof.

Meer informatie op de website van de importeur http://www.viertron.nl/

MERK

EDITORS' CHOICE