NIEUWSThorens

Thorens lanceert volautomatische draaitafel TD 102 A

Draaitafelfabrikant Thorens heeft de TD 102 A aangekondigd, een volautomatische draaitafel die wordt geleverd met stofkap, toonarm en een element van Audio-Technica. Ook een phono-versterker is ingebouwd maar die kan desgewenst overbrugd worden. Vanaf januari 2021 zou de nieuwe TD 102 A leverbaar moeten zijn in een uitvoering van hoogglans zwart of walnoot.

Thorens TD 102 A: volautomatische draaitafel

De nieuwste draaitafel van Thorens heet TD 102 A en is een volautomaat. Volgens het persbericht opent de fabrikant hiermee een geheel nieuw hoofdstuk op het gebied van volautomatische draaitafels. Het nieuw ontwikkelde mechanisme zorgt voor de laagst mogelijke wrijvingsweerstand van de mechanische componenten. Het draaiplateau wordt aangedreven met een elektronisch geregelde DC-motor en een riem. De gebruiker kan kiezen tussen 33 en 45 rondjes per minuut.

De nieuwe TD 102 A wordt speelklaar geleverd. Een koolstof toonarm type TP 72 wordt meegeleverd, alsmede een mm-element van Audio-Technica type AT VM 95 E. Verder is de TD 102 A voorzien van een overbrugbare phono-voorversterker die geschikt is voor mm-elementen, zodat de Thorens TD 102 A direct op een lijningang van een versterker kan worden aangesloten. De voeding bevindt zich in een aparte behuizing. Een stofkap en een cinch-kabel worden meegeleverd.

Thorens TD 102 A: prijs en leveringsinformatie

De Thorens TD 102 A is vanaf januari 2021 leverbaar in de uitvoeringen hoogglans zwart en hoogglans walnoot. De adviesprijs van de TD 102 A is 729 euro.


EDITORS' CHOICE