NIEUWSGrimm Audio

Grimm Audio's muziekspeler MU1 krijgt firmware update

Het in de plaats Eindhoven gevestigde Grimm Audio heeft een firmware update aangekondigd voor zijn muziekspeler MU1. Bij de ontwikkeling van firmware versie 1.2.14 is naar eigen zeggen de focus gelegd op het fundamenteel verbeteren van de besturing van de MU1. De gebruiker krijgt een soepeler, stabieler en sneller te bedienen MU1 na installatie van de nieuwe software.

Grimm Audio V1.2.14 voor MU1

De nieuwe software is door Grimm Audio vanaf de basis opnieuw ontworpen. Snelheid en stabiliteit zijn volgens de fabrikant sterk verbeterd. De structuur van de software is tegelijkertijd flexibeler gemaakt zodat in de toekomst makkelijker wijzigen kunnen worden aangebracht. Voor de gebruiker zijn de meest interessante aspecten de snellere en soepelere bediening en de integratie van Roon. Ook de weergave van plaatjes en informatie op het display is verbeterd.

Er zijn ook functies toegevoegd, zoals optionele volumeregeling voor beide AES uitgangen. Verder is er na installatie van de nieuwe software de optie van DoP voor DSD DA-converters en upsampling en downsampling naar 96 kHz of 88,2 kHz voor systemen die niet kunnen omgaan met hogere frequenties. Ook nieuw is de ondersteuning van exFAT, HFS en HFS+ toegevoegd m.b.t. aangesloten USB-opslagmedia. De MU1 kan met de nieuwe software ook zelf zien of een LS1 luidsprekersysteem is aangesloten.

Meer weten? Kijk dan op de website van Grimm Audio.

Lees ook onze artikelen over de MU1 van Grimm Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE