NIEUWSBluesound

Bluesound voegt nieuwe surround instelling toe

Bluesound zal binnenkort een firmware update uitrollen die een zogenoemde stereo surround instelling toe zal voegen aan de menu instellingen van de Bluesound Soundbar en de Powernode. De nieuwe software maakt het naar eigen zeggen mogelijk om een surround mix weer te geven, ook als er uitsluitend een stereo signaal beschikbaar is. De instelling levert een uiterst natuurlijk effect en zorgt er voor dat de kijker figuurlijk wordt ondergedompeld in een complete surround beleving. 

Bluesound: BluOS versie 3.12 voegt surround sound toe

De makers van Bluesound, het ecosysteem van draadloze multiroom audiospelers, hebben de toevoeging van een stereo surround instelling aangekondigd voor de Bluesound Soundbar en de Powernode. Dit zal gebeuren door middel van een automatische firmware upgrade (versie 3.12) die effectief zal plaatsvinden vanaf 24 november 2020.

Bluesound Pulse Soundbar 2i met Pulse Sub+ subwoofer

Gebruikers van Bluesound die gebruik maken van de theatre surround instelling voor Dolby Digital krijgen er nu een extra optie bij: een stereo surround instelling. Er wordt gebruik gemaakt van een zelf ontwikkelde technologie door het zustermerk NAD. Het maakt het mogelijk om een surround mix weer te geven ook als er uitsluitend een stereo signaal beschikbaar is (Dolby opnames worden altijd in het originele formaat weergegeven). De instelling levert volgens de makers een uiterst natuurlijk effect en een complete surround beleving.

Stereo surround haalt de informatie uit de van nature altijd al aanwezige ruimtelijkheid die aanwezig is in goed geproduceerde stereo opnames. Het genereert dus géén kunstmatige ruimtelijkheid of past andere ingrepen toe in het originele audio signaal. Dit zorgt er voor dat het eindresultaat veel dichter bij de originele opname blijft, dit in tegenstelling tot surround simulaties zoals gebruikt in de meeste andere meerkanaals home theater systemen.

De Bluesound Pulse Soundbar 2i én de Powernode 2i bieden nu beiden de mogelijkheid om een compleet draadloze home theater surround opstelling samen te stellen, die een natuurlijke en dus realistische geluidservaring geeft. Lees ook onze recensie over de Bluesound Pulse Soundbar.

“Meer en meer muziekliefhebbers zijn op zoek naar een draadloze surround opstelling, die toch een kwalitatief hoogwaardige geluidervaring bieden in het dagelijks gebruik” aldus Matt Simmonds, Bluesound product manager. ”Het gebruik van stereo surround biedt de consument een subtiel maar uiterst natuurlijke en ruimtelijke weergave via de achterkanalen, zelfs als je uitsluitend een stereo bron tot je beschikking hebt.”

Beschikbaar vanaf 24 november 2020.

MERK

EDITORS' CHOICE