Cambridge lanceert monoblok eindversterker Edge M

Het Britse audiobedrijf Cambridge Audio heeft de Edge M aangekondigd, een potige mono-eindversterker aan de bovenkant van het portfolio van de fabrikant. De nieuwe Edge M heeft een tweetal ringkerntransformatoren en heeft volgens de fabrikant een hele grote ademruimte. Naar verluidt komt de Egde M in de loop van december op de markt.

Cambridge Audio Edge M: potige mono-eindversterker

De Britse fabrikant Cambridge Audio breidt zijn populaire vlaggenschip Edge-productlijn uit met een mono-eindversterker genaamd Edge M. De Edge M is voorzien van een cinch-ingang en een XLR-ingang en kan dus met zo ongeveer elke voorversterker worden gecombineerd.

De Cambridge Edge M mono-eindversterker levert 200 Watt aan acht Ohm en werkt volgens het speciale XA-ontwerp van Cambridge. De gebruiker kan niet alleen kiezen voor invoer van muzieksignaal via cinch of XLR. De structuur van de Edge M is daadwerkelijk volledig symmetrisch van begin tot eind en het aantal componenten in het signaalpad is zoveel mogelijk teruggebracht. De componenten zijn bovendien naar eigen zeggen “met de hand uitgekozen” na lange luistersessies.

Zoals bij alle apparaten in de serie, vertrouwt Cambridge Audio op een tijdloze en minimalistische ontwerptaal die de componenten ondanks hun behoorlijke gewichtsklasse (23,6 kilogram voor de Edge M) een zekere lichtheid geeft. Versieringselementen zijn weggelaten. Het gewicht is verklaarbaar. Cambridge heeft niet één maar twee ringkerntransformatoren in de Edge M ondergebracht.

Cambridge Audio Edge M: prijs en leveringsinformatie

De Cambridge Audio Edge M mono-eindversterker is naar verluidt in de loop van december verkrijgbaar. Op de website van Cambridge Audio staat een adviesprijs van net geen 4.500 euro. Voor stereogeluid zijn uiteraard twee exemplaren nodig.

 

MERK

EDITORS' CHOICE