NIEUWSGryphon

The Gryphon Audio Designs lanceert StandArt hifimeubel

Het Deense audiobedrijf The Gryphon Audio Designs heeft het StandArt modulaire audiomeubel gelanceerd. Vanwege het modulaire ontwerp kan de klant feitelijk zijn meubel samenstellen volgens zijn eigen behoeften. Het meubel kan later eenvoudig worden uitgebreid, zowel in de breedte als in de hoogte.

The Gryphon StandArt: gelaagde demping

Elke plank is een drievoudige, gelaagde demping sandwich bestaande uit een bovenplaat van een materiaal genaamd Kerrock en een onderlaag van met hoge dichtheid samengeperst MDF, verbonden door een dunne niet-resonerende plakkende laag van zwarte, zeer viscose bitumen voor een optimale resonantiecontrole en mechanische demping. Kerrock is een niet-poreus, homogeen materiaal, dat bestaat uit een derde acrylhars (ook bekend als polymethylmethacrylaat of PMMA) en twee derde natuurlijke mineralen.

De door The Gryphon bedachte sandwichconstructie verdrijft trillingen door kinetische energie te absorberen en deze om te zetten in laagwaardige wrijvingswarmte. Door de hoge moleculaire dichtheid heeft de bitumenlaag energieabsorberende eigenschappen die ongeveer gelijk zijn aan het toevoegen van een MDF-laag van drie keer de dikte. De verschillen in dikte en de resonerende eigenschappen van de drie lagen zorgen voor een hoorbaar superieure demping van de trillingen, aldus de Deense fabrikant.

De Gryphon StandArt-plank is speciaal ontworpen als een apart isolatieplatform voor de meest trillingsgevoelige componenten (draaitafels, buiselektronica, CD-spelers, enz.) om microtrillingen van gevoelige audio- en videocomponenten te onderdrukken.

The Gryphon StandArt: aluminium kolommen

De Gryphon StandArt aluminium kolommen, verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes (548 mm, 800 mm en 1.124 mm) zijn gevuld met een aangepaste mix van ovengedroogde zanddeeltjes om de algehele prestaties van de Gryphon StandArt hifi meubels en elk product dat in de Gryphon StandArt hifi meubels is geplaatst te verbeteren.

Het systeem is mechanisch geaard via de tweelaagse Gryphon Black Spike ST voor een optimale mechanische aarding en het tegengaan van alle vrijgekomen ongepaste en schadelijke resonanties die normaal gesproken het geluid kunnen besmeuren en vervorming kunnen veroorzaken.

Ten slotte: de The Gryphon StandArt is zorgvuldig ontworpen voor maximaal nut met een klassieke, fraaie Gryphon esthetiek zonder compromissen te sluiten op het gebied van stabiliteit en stijfheid.

Meer weten? Kijk dan op de website van The Gryphon Audio Designs of op de website van Hifinesse, de importeur voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE