NIEUWSSchiit

Schiit Audio Vali 2+: meer vermogen, minder ruis, zelfde prijs

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio heeft de Vali 2+ aangekondigd, een hoofdtelefoonversterker die aan de bovenkant een prominent uitstekende buis geplaatst heeft gekregen. De Vali 2+ heeft meer vermogen, minder ruis en hij kost hetzelfde als zijn voorganger Vali 2 die circa vijf jaar geleden op de markt kwam. De buis kan makkelijk gewisseld voor een ander type en de gebruiker kan dus experimenteren en zijn persoonlijke voorkeur een rol laten spelen. 

Schiit Audi Vali 2+: hoofdtelefoonversterker met een buis in het hart

Meer vermogen, minder ruis, dezelfde prijs. Dit kort samengevat de kern van de nieuwe Vali 2+ van het Amerikaanse Schiit Audio dat in Californië is gevestigd. Volgens de ontwerper van de nieuwe hoofdtelefoonversterker, Jason Stoddard, heeft Vali 2+ voldoende stroom voor moeilijk aan te sturen over-ear hoofdtelefoons. Wat te denken van 1,5 Watt in 32 Ohm, hetgeen vijftig procent meer is dan de Vali 2 die vijf jaar geleden voor het eerst werd uitgegeven. Maar de nieuwe Vali 2+ is ook stil genoeg voor gevoelige in-ear hoofdtelefoons. Volgens de fabrikant is de ruis met 10 dB gereduceerd in vergelijking met de originele Vali.

Wat de Vali 2+ niet biedt – en daar is Schiit Audio trots op – is een lage vervorming. Uit het persbericht: “De Vali 2+ is geen ontwerp met lage vervorming. Het is ontworpen om de vervorming van de buizenversterkingstrap te reflecteren, dus de totale vervorming is hoog, maar het valt ook sterk af bij hogere ordes. De vervormingsprestaties zijn beter dan die van Vali 2, ja, maar we hebben het nog steeds over 1000x tot 10.000x hogere vervorming dan onze versterkers met lage vervorming, zoals de modellen Magni en Magnius.” Een bewuste keus dus om de vervorming van de Vali 2 + niet naar beneden te drukken.

De Vali 2+ heeft een enkele buis voor twee kanalen, maar desondanks een kanaalscheiding van 90 dB. De enkele buis is bovendien eenvoudig te verwisselen voor een ander type en dat is leuk voor wie wil experimenteren. De meegeleverde NOS 6BZ7 buis kan worden verwisseld (zoals een gloeilamp) voor een ECC88, 6922 of een 6CG7 om verschillende vervormingsprofielen en dus ander geluid te realiseren.

Ten slotte wijst Schiit Audio op het feit dat de alle voedingen van de Vali 2 + allemaal lineair zijn en dat het moederbord gevuld is met Nichicon-condensatoren en precisie dunne film weerstanden. De potmeter voor de volumeregeling is van ALPS, die de versterking op de cinch-uitgangen op het achterpaneel en de 6,35 millimeter hoofdtelefoonaansluiting aan de voorzijde tegelijkertijd aanpast.

Schiit Audio Vali 2+: prijs en leveringsinformatie

De Vali 2+ staat te koop op de Europese website van Schiit Audio voor 195 euro.


EDITORS' CHOICE