NIEUWSSchiit

Schiit Magnius: betaalbare maar hoogwaardige hoofdtelefoonversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio heeft de Magnius gelanceerd, een betaalbare en naar eigen zeggen hoogwaardige hoofdtelefoonversterker. Met name de voor de volumeregeling gebruikte Blue Velvet potentiometer is een opvallende verschijning. Het hele circuit is gebalanceerd uitgevoerd. 

Schiit Magnius

De nieuwe Magnius van het in Californië gevestgide Schiit Audio heeft volgens de fabrikant een hoog vermogen, uitstekende metingen en beste volumeregeling. De Magnius zou geen moeite hebben met “lastige” hoofdtelefoons. Ook supergevoelige in-ear modellen die een lage ruisvloer eisen zouden goed uit de voeten moeten kunnen met de Magnius. In technische termen levert Magnius 5.000 mWatt uit zijn gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang bij 32 Ohm. De THD + N nadert -120dB en zijn enorme viervoudige gebalanceerde potentiometer van Alps (volumeregeling) geeft de gebruiker een fijne controle en uitstekende tracking. Kleine potentiometers kunnen hier volgens de fabrikant gewoon niet aan tippen.

Magnius gebruikt een handvol zeer hoogwaardige geïntegreerde schakelingen, waaronder buffers met feedforward, exotische volledig differentiële op-amps en krachtige stroomterugkoppelingsuitgangen in een samengestelde configuratie om THD en ruis te verminderen tot verdwijnend lage niveaus.

Schiit Magnius: de meest magnifieke potentiometer

Veel versterkers tegen en boven deze prijs gebruiken kleine potmeters van negen millimeter. Maar een Alps RK27114 27 millimeter “Blue Velvet” potentiometer is een heel andere ervaring: een uitstekende kanaalafstemming op alle potentiometerposities, evenals een soepele, geleidelijke actie waarmee de gebruiker precies het juiste volume kan vinden. “We kozen voor de RK27114 omdat dit een van de belangrijkste componenten van de versterker is, degene waarmee je de hele tijd communiceert,” aldus Schiit Audio.

Schiit Magnius: flexibiliteit voor het hele bureaublad

De Magnius heeft zowel gebalanceerde als ongebalanceerde voorversterkeruitgangen en kan dus opgenomen worden in een compleet systeem. Voorts heeft de Magnius zowel gebalanceerde als ongebalanceerde ingangen en twee versterkingsniveaus. En al deze verbindingen gebruiken de allerbeste Neutrik-connectoren, samen met de signaalschakelaars van Alps, voor ultieme integriteit en betrouwbaarheid.

Schiit Audio geeft twee jaar garantie op de Magnius en hanteert een 15-dagen retourbeleid.

Schiit Audio Magnius: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijs in euro’s vernomen, maar in de VS kost de Magnius net geen 200 dollar. Vanwege wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief, zal de prijs in Europa vermoedelijk wel iets hoger komen te liggen. Meer weten? Kijk dan op de website van Schiit Audio.

EDITORS' CHOICE