Van Medevoort ED7.2: elektrostatische driver voor midden en hoog

Het Nederlandse audiobedrijf Van Medevoort heeft de ED7.2 gelanceerd, een luidspreker met een elektrostatische driver voor de middentonen en hoge tonen en een dynamische driver van acht inch voor de lage tonen. De nieuwe luidspreker is bij uitstek geschikt voor bi-wiring of bi-amping en pakt op bij 35 Hz.

Van Medevoort ED7.2: nieuwe elektrostatische driver

Het in Nederland gevestigde Van Medevoort Audio is de afgelopen tijd naar eigen zeggen intensief bezig geweest met het afronden van de ontwikkeling en het gereed maken voor productie van de nieuwe ESL unit voor zijn luidspreker systemen. Zo had de voorgaande EE-unit, ook toegepast in de zeer succesvolle modellen EE/EB en de vM EE150 van Van Medevoort, een lengte van 100 centimeter.

Het nieuwe element is 125 centimeter lang met eveneens een effectieve membraan breedte van 50 millimeter. Het oppervlak van het nieuwe membraan is dus 25 procent groter dan de vorige versie. De ESL constructie materialen, de audio transformator en de hoogspanningunit zijn vanzelfsprekend geoptimaliseerd voor deze unieke mid-hoog unit.

De Line-Source ESL vormt de basis voor de nieuwe luidsprekersystemen van Van Medevoort aangevuld met dynamisch laag en sub-laag. De toegepaste laag units zijn eveneens volledig vernieuwd en hebben een perfecte matching naar het mid-hoog.

Van Medevoort ED7.2: vloerstaande hybride luidspreker

“Perfecte reproductiekwaliteit van elk genre muziekweergave bij elk realistisch afluisterniveau,” aldus Van Medevoort.De nieuwe ED7.2 is een referentie luidsprekersysteem met de nieuwe elektrostatische mid-hoogunit. Het is een slank gelijnd vloerstaand model in line source uitvoering. Door zijn bijzondere vormgeving is deze luidspreker zeer goed inpasbaar in elke luisterruimte, zoals een doorsnee woonkamer en maar ook in een ruimere living. Het model is opgebouwd uit twee segmenten, waarbij de laagkast intern is voorzien van het exclusieve antiresonantie sub-laagsysteem. De laagweergave is hierdoor nog verder verbeterd. Het resultaat is minder compressie, een voller laag, meer openheid en rust in het middentonen gebied. Het ‘hoog’ is fase lineair geplaatst naast het ‘laag’, waarbij de ESL unit is voorzien van een akoestische lens voor een grotere spreiding en ter voorkoming van diffractie. De luidsprekers worden als matched set met linker en rechter model uitgevoerd c.q. geleverd.

Van Medevoort ED7.2: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de ED7.2 van Van Medevoort is 4.990 euro per stuk. Demonstraties worden  op afspraak gegeven. Bel voor telefonisch overleg en het maken van een afspraak met 06 – 3977 9899. Meer weten? Kijk dan op de website van Van Medevoort Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE