Audio-Technica introduceert AT-PEQ30 phono-versterker

Het Japanse Audio-Technica heeft onlangs de AT-PEQ30 gelanceerd, een phono-versterker die met name de ingebouwde phono-versterkers van budgetdraaitafels kan verbeteren. De compacte phono-versterker is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen en levert volgens de fabrikant een goede klank in verhouding met de adviesprijs. We weten nog niet of en wanneer de AT-PEQ30 naar de Benelux zal komen en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

Audio-Technica AT-PEQ30: phono-versterker

De nieuwe AT-PEQ30 van Audio-Technica is geschikt voor mm-elementen en mc-elementen met een vaste versterking van 35 dB (mm) of 59 dB (mc). De ingangsimpedantie is 47 kOhm voor mm-elementen en 120 Ohm voor mc-elementen, voor compatibiliteit met een breed scala aan phono-elementen. De AT-PEQ30 levert een uitgang op lijnniveau van 250 mVolt voor zowel mm- als mc-elementen.

De AT-PEQ30 is opgebouwd uit hoogwaardige precisiecomponenten, met een machinaal bewerkt aluminium frontpaneel, vergulde in- en uitgangen en andere verfijningen. De FET-ingangen zorgen voor een laag ruisniveau en nauwkeurige RIAA-egalisatie met een soepele, nauwkeurige toonbalans van 20 Hz tot 20 kHz. Met afmetingen van slechts 47 millimeter hoog, 197,5 millimeter breed en 125,5 millimeter diep kan de AT-PEQ30 makkelijk geplaatst worden. De volledig metalen constructie van de AT-PEQ30 biedt een superieure isolatie van externe elektronische en radiofrequente interferentie (EMI en RFI).

“Onze nieuwe AT-PEQ30 is ideaal voor gebruikers die een goed klinkende phono-trap nodig hebben voor gebruik met een draaitafel die geen ingebouwde phono-voorversterker heeft. Het is ook een hoogwaardige oplossing voor luisteraars die willen upgraden van de ingebouwde phono-voorversterker van hun draaitafel en willen genieten van een verbeterde geluidskwaliteit van hun platencollecties,” aldus Bob Peet, Amerikaanse marketingmanager van Audio-Technica.

Audio-Technica PEQ30: technische specificaties

  • Ingangsimpedantie: mm 47 kOhm, mc 120 Ohm
  • Input gevoeligheid: mm 4,5 mVolt, mc 0,28 mVolt
  • Uitgangsspanning: 250 mVolt
  • Versterkingsfactor: mm 35 dB, mc 59 dB
  • S/R-verhouding: mm 100 dB, mc 74 dB
  • RIAA-afwijking (20 Hz – 20 kHz)  mm ± 0,5 dB, mc ± 0,5 dB
  • Voeding: 15 Volt gelijkstroom, 1,2 Ampère, AC-adapter meegeleverd
  • Energieverbruik: 2,5 Watt
  • Afmetingen (H x B x D): 47 x 197,5 x 125,5 millimeter (exclusief uitstekende delen)
  • Gewicht:  890 gram

 

Audio-Technica AT-PEQ30: prijs en leveringsinformatie

We zijn nog in afwachting van officiële prijsinformatie en leveringsinformatie voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE