CocktailAudio N25: netwerkspeler, DA-converter en tuner

Fabrikant CocktailAudio heeft de N25 gelanceerd, voor het eerst een pure netwerkspeler zonder de van CocktailAudio bekende features als CD-ripping en interne opslag. Wat wel hetzelfde blijft is de compleetheid en toch weer allerlei unieke features. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige en zwarte uitvoering. Cheers.

CocktailAudio N25: streamen vanaf internet en vanaf lokale bronnen

De CocktailAudio N25 draait op hetzelfde firmware platform als alle andere modellen van de fabrikant. Vanzelfsprekend ondersteunt de N25 daarom alle gangbare streamingdiensten, zoals Tidal (MQA), Qobuz, Deezer, Amazon Music en HighResAudio. Via Spotify Connect en Apple Airplay kan muziek vanaf een smartphone, tablet of Mac naar de N25 worden gestreamd. Internetradio wordt verzorgd door Airable (TuneIn), volgens CocktailAudio de beste provider die er op dit moment is.

Verder heeft de N25 digitale ingangen om externe bronnen te kunnen aansluiten, HDMI-ARC voor aansluiting van een tv en de toevoeging van FM en DAB+. Muzieksignaal kan ook draadloos via bluetooth 5.0 worden aangeleverd. Optioneel komt een dongel beschikbaar om muziek te zenden naar een bluetooth hoofdtelefoon. Via de USB-B ingang kan een computer aangesloten worden. Verder zijn er nog drie USB-A ingangen voor het aansluiten van USB-sticks of USB-schijven.

CocktailAudio N25: hoogwaardige DA-converter

CocktailAudio maakt al jaren gebruik van hoog aangeschreven Sabre DAC chips. Zo wordt in de N25 netwerkspeler gebruikgemaakt van de ESS ES9018K2M Sabre32 Reference DAC (32-bit/384 kHz). Met deze DA-converter aan boord is de N25 naar eigen zeggen toekomstbestendig. De chip is namelijk in staat om alle soorten hi-res muziekbestanden weer te geven. Dus niet alleen PCM tot 32-Bit/384 kHz kan worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition).

CocktailAudio N25: bediening met app of gewoon met knopjes op het front

Een ander gebied waarop de N25 zich onderscheidt, zijn de bedieningsmogelijkheden. Niet alleen is de N25 met de MusicX NEO app via smartphone of tablet (Android en iOS) te bedienen, maar ook via de toetsen en de praktische draaiknop op het apparaat zelf. Heel praktisch zijn de vijf presettoetsen waarmee FM, DAB of internetradiostations kunnen worden vastgelegd. Ook wordt er een IR-afstandsbediening meegeleverd. Informatie wordt getoond op het kleurendisplay of op de tv door de HDMI-uitgang van de N25 te gebruiken.

CocktailAudio N25: Multiroom (GroupPlay)

De N25 maakt het mogelijk om muziek en zelfs hi-res muziekbestanden zoals DSD, MQA, 24-bit/192 Khz, HD Flac en Wav via andere apparaten van CocktailAudio in huis af te spelen. Het is zelfs mogelijk om muziek naar twee apparaten te zenden die als links/rechts zijn geconfigureerd (voor toekomstige producten) en dat volledig gesynchroniseerd. Deze functionaliteit komt ook beschikbaar voor alle andere modellen van CocktailAudio bij de eerstvolgende automatische firmware update.

CocktailAudio N25: prijs en leveringsinformatie

De N25 is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering vanaf de tweede helft van december 2020 en kan dus onder de kerstboom worden gelegd. De adviesprijs is 1.099 euro. De optionele bluetooth-zender kost 99 euro.


EDITORS' CHOICE