NIEUWSSME

SME Model 6: draaitafel met losse voeding


Sinan Kökbugur | 04 november 2020 | Fotografie Fabrikant | SME

De Model 6 van de Britse draaitafelbouwer SME Audio is een toonaangevende, geïntegreerde draaitafel die uitmuntende geluidstechniek levert met behoud van het definitieve vakmanschap waar de fabrikant om bekend staat, in combinatie met technologisch geavanceerde nieuwe materialen, aldus de wervende tekst van SME Audio. We hebben nog slechts spaarzame technische informatie en ook prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt, maar we hebben wel fraaie foto’s van de Model 6 die we alvast willen delen met onze lezers.

SME Audio Model 6

De nieuwe Model 6 van het in Groot-Brittannië gevestigde SME Audio is uitgerust met een verbeterde versie van de veelgeprezen SME M2-9 toonarm die een elementgewicht tussen twee en twaalf gram kan dragen en ontworpen is voor zowel mm- als mc-elementen.

Het chassis van de Model 6 is CNC-gefreesd uit een uniek polymeer met hoge dichtheid harsmateriaal dat zorgt voor een hoge massa, een kleine voetafdruk en uitstekende resonantie-absorptie, hetgeen een unieke sonische prestatie oplevert. Hoofdlager, spil en aandrijfpoelies zijn nauwkeurig gemaakt volgens dezelfde exacte normen als alle high-end draaitafels van SME Audio.

Bovendien wordt Model 6 geleverd met een nieuwe generatie zeer geavanceerde elektronische snelheidsregeleenheid die een nauwkeurige aanpassing van de toonhoogtesnelheid binnen een breed bandbereik mogelijk maakt.

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Model 6 in de Benelux kan worden geleverd. Ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie.

EDITORS' CHOICE