NIEUWSAnthem Audio

Anthem kondigt nieuwe AV-receivers, processors en eindversterkers aan

Het Canadese audiobedrijf Anthem heeft een reeks van nieuwe AV-receivers, processors en eindversterkers aangekondigd. “Nieuwe functies, mogelijkheden en robuuste integratie positioneren Anthem als de ultieme  krachtcentrale van premium thuisbioscoop en audio,” aldus de Canadese fabrikant. De eerste leveringen worden in december verwacht, dus dat is net op tijd voor de kerstman.

Anthem: nieuwe MRX-, AVM-, en MCA-productlijn

Het in Canada gevestigde audiobedrijf Anthem, introduceert de nieuwe MRX 540, 740 en 1140 AV-receivers, de AVM 70 en 90 AV-processors en de MCA 225, 325 en 525 eindversterkers. Met toonaangevende kamercorrectie, optimale verwerking van de nieuwste audioformaten en robuuste integratie stellen deze nieuwe toevoegingen Anthem in staat om in deze vierde generatie de norm te blijven stellen voor geweldige prestaties voor het geld.

Elke productlijn is vernieuwd waarbij zorgvuldig is nagedacht over de functies en mogelijkheden die liefhebbers willen en nodig hebben. De nieuwe releases zijn het resultaat van het onderzoek en de lessen van de afgelopen vijf jaar en maken Anthem tot de ultieme krachtpatser in elke thuisbioscoop of mediaruimte. Nieuwe MCA-eindversterkers passen perfect bij de AVM 70 en AVM 90 A/V-processors, zowel gehoormatig als cosmetisch.

“Onze fans en dealers hebben reikhalzend uitgekeken naar de volgende generatie en we zijn verheugd producten te kunnen onthullen met zulke uitgebreide functiesets,” aldus John Bagby, MD van Anthem. “We hebben de kans gehad om nieuwe producten te ontwerpen en te creëren. Producten die echt de maatstaf zijn voor het leveren van superieure prestaties voor een geweldige prijs. Dat we deze traditie kunnen voortzetten, is iets waar we erg enthousiast over zijn.”

Anthem: onbeperkte mogelijkheden

De premium thuistheaters van tegenwoordig hebben ondersteuning nodig voor maar liefst 15 luidsprekers en vier subwoofers om de nieuwste objectgeoriënteerde audiocodecs van Dolby Atmos en DTS:X te kunnen verwerken. Het koppelen van een AVM 70 of AVM 90 A/V-processor aan een set MCA-versterkers produceert geluid dat de beste commerciële bioscopen kan evenaren. De schaalbaarheid van MCA betekent dat klanten alleen de kanalen kunnen kopen die nodig zijn om hun visie op home-entertainment te versterken. AVM-processors beheren nu configuraties tot 15,4 kanalen (was 11,2) met ARC Genesis Room Correction, waardoor het best mogelijke geluid op elke stoel wordt gegarandeerd. Moderne esthetiek strekt zich uit tot elk onderdeel van de MCA- en AVM-lijnen. Alle MCA-eindversterkers zijn vervaardigd in Canada.

Anthem AVM: AV-processors

De nieuwe AVM 70 van Anthem en het vlaggenschip AVM 90 AV-processor brengen alle moderne technologieën samen in één component. Functies zijn onder meer: 

 • Nieuwste versie van ARC Genesis Room-correctie.
 • Anthem web gebruikersinterface.
 • Geheel nieuw elektronicaplatform, tot 15.4 kanalen, HDMI 2.0b, HDCP 2.2, hardware op te waarderen naar HDMI 2.1 (8K).
 • Nieuw netwerkplatform met web gebaseerde installatie en draadloze updates.
 • Multi-core DSP-platform van de volgende generatie.
 • Gemoderniseerd ontwerp met display op het voorpaneel met hoge resolutie.
 • Objectgeoriënteerde audio codecs met ondersteuning tot maximaal 15,4 kanalen. Inclusief vier onafhankelijke subwoofer-uitgangen met fase- en afstandsvertraging.
 • Agnostisch streaming platform met AirPlay2, Google Chromecast (audio), Bluetooth v4.2 en Spotify Connect (binnenkort beschikbaar!) en Roon (binnenkort beschikbaar!).
 • Video-ondersteuning inclusief 7 HDMI 2.0b-ingangen met 2 uitgangen en onafhankelijke Zone 2 HDMI.
 • eARC voor naadloze integratie met smart-tv's.
 • Doorgifte van Ultra HD-signalen met Dolby Vision, HDR of Hybrid Log Gamma.
 • Opnieuw ontworpen en nauwkeurigere kalibratiemicrofoon.
 • MM Phono trap.

De AVM 90 is Anthem's nieuwe vlaggenschip AV-processor met verbeterde audiocircuits, vier onafhankelijke subwooferuitgangen en een 32-bits AKM AK4499EQ DAC met 768 kHz sampling.

Anthem MRX: AV-receivers

De MRX AV-receivers van Anthem gaan over het maximaliseren van prestaties voor het geld. Voortbouwend op de eigenschappen van eerdere modellen, bieden de MRX 540, 740 en 1140 nu de volgende functies: 

 • Nieuwste versie van ARC Genesis Room-correctie.
 • Anthem webgebruikersinterface.
 • Geheel nieuw elektronicaplatform, tot 15.2 kanalen, HDMI 2.0b, HDCP 2.2, hardware op te waarderen naar HDMI 2.1 (8K).
 • Nieuw netwerkplatform met web gebaseerde installatie en draadloze updates.
 • Multi-core DSP-platform van de volgende generatie.
 • Gemoderniseerd ontwerp met display op het voorpaneel met hoge resolutie.
 • Agnostisch streaming platform met AirPlay2, Google Chromecast (audio), Bluetooth v4.2 en Spotify Connect (binnenkort beschikbaar!) en Roon (binnenkort beschikbaar!).
 • Video-ondersteuning inclusief 7 HDMI 2.0b-ingangen met 2 uitgangen en onafhankelijke Zone 2 HDMI.
 • eARC voor naadloze integratie met smart-tv's.
 • Doorgifte van Ultra HD-signalen met Dolby Vision, HDR of Hybrid Log Gamma.
 • Opnieuw ontworpen en nauwkeurigere kalibratiemicrofoon.
 • Hertoewijzing van de eindversterkers van maximaal 10 kanalen op MRX1140, 6 op MRX 740 en 4 op MRX 540.

Anthem MCA: eindversterkers

De nieuwe MCA-eindversterkers van Anthem zijn beschikbaar in configuraties met twee, drie en vijf kanalen en passen perfect bij de AVM 70 en AVM 90 AV-processors, zowel gehoormatig als cosmetisch. Deze Gen2-versterkers zijn vervaardigd in Canada en bieden meer transparantie met dynamisch complex materiaal.

Achtergrondruis wordt bijna volledig geëlimineerd dankzij een 120 dB signaal-ruisverhouding. Vermogens beginnen bij 225 Watt aan acht ohm en gaan tot 600 Watt aan twee ohm met perfecte stabiliteit terwijl de meest veeleisende luidsprekerbelastingen worden aangestuurd. Advanced Load Monitoring (ALM) zorgt voor bescherming tegen clippen en handhaaft prestaties en betrouwbaarheid op lange termijn. Hoge stroomuitvoer en lage vervorming zorgen voor volledige onderdompeling in een film- of muzieknummer. Extra functies zijn onder meer: 

 • Hoge stroomuitvoer voor minder vervorming.
 • Cosmetische match voor AVM 90 en AVM 70 A/V-processors.
 • Advanced Load Monitoring-systeem zorgt voor betrouwbare prestaties op de lange termijn.
 • 8 gekoppelde bipolaire uitgangstransistoren per kanaal voor minder belasting van elke afzonderlijke transistor.
 • Vervaardigd in Canada.

Anthem MRX, AVM en MCA: introductie van Anthem web user interface

Anthem Web User Interface (Web UI) is nu ingebouwd in alle MRX-receivers en AVM-processors. Met een smartphone, tablet of laptop hebben eigenaren gemakkelijk toegang tot elke functie of instelling en kunnen ze direct wijzigingen aanbrengen. Schakel de hoofd- of tweede zone in of uit, pas het volume aan, verander de audioinstellingen of stel de kanalen bij voor een perfecte surround sound-ervaring. De Web UI kan ook worden gebruikt om luidsprekervertragingen en -niveaus te kalibreren en netwerkinstellingen/bedieningsopties te configureren. Bronapparaten kunnen worden hernoemd, waardoor de installatie wordt vereenvoudigd door het elimineren van ongebruikte inputs. Installateurs kunnen bestanden importeren en exporteren om beheer op afstand eenvoudig en gemakkelijk te maken.

Anthem MRX, AVM en MCA: toewijzing van kanalen

AVM-processor- en MRX-receiver kanalen kunnen op veel manieren worden toegewezen, bijvoorbeeld in geval van veeleisende bi-amp luidsprekers door ongebruikte kanalen toe te wijzen aan bas- of drivers voor het middengebied. Extra kanalen versterken een extra audiozone in een multiroom setup. Configureer elke instelling van hoogte-, breedte- of presence-luidsprekers in een Dolby Atmos- of DTS:X-systeem en breng vervolgens de weergave in evenwicht met ARC Genesis. Al deze nieuwe toevoegingen positioneren Anthem als een echte krachtcentrale op het gebied van audio voor thuis.

Anthem MRX, AVM en MCA: specificaties en prijzen

De eerste leveringen worden medio december 2020 verwacht. Hieronder een overzicht van de adviesprijzen en belangrijkste specificaties.

Anthem AVM 90 AV-processor: 15.4 AV-voorversterker/processor met Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced. Met ARC (Anthem Room Correction). HDMI v2.1 8K Upgradeable. Geadviseerde verkoopprijs: 6.999 euro

Anthem AVM 70 AV-processor: 15.2 AV-voorversterker/processor met Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced. Met ARC (Anthem Room Correction). HDMI v2.1 8K Upgradeable. Geadviseerde verkoopprijs: 3.999 euro

Anthem MRX 1140 AV-receiver: 15.2 voorversterker/-AV receiver met elf eindversterkers en Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced. Continue vermogen van 140 Watt per kanaal aan acht Ohm. Met ARC (Anthem Room Correction). HDMI v2.1 8K Upgradeable. Geadviseerde verkoopprijs: 3.999 euro.

Anthem MRX 740 AV-receiver: 11.2 voorversterker/-AV-receiver met zeven eindversterkers en Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced. Continue vermogen van 140 Watt per kanaal aan acht Ohm. Met ARC (Anthem Room Correction). HDMI v2.1 8K Upgradeable. Geadviseerde verkoopprijs: 2.999 euro.

Anthem MRX 540 AV-receiver: 7.2 voorversterker/-AV-receiver met vijf eindversterkers en Dolby Atmos, DTS:X and IMAX Enhanced. Continue vermogen van 100 Watt per kanaal aan acht Ohm. Met ARC (Anthem Room Correction). HDMI v2.1 8K Upgradeable. Geadviseerde verkoopprijs 1.999 euro/

Anthem MCA 525 Gen2 eindversterker: vijfkanaals eindversterker; 225 Watt continu vermogen aan acht Ohm. Geadviseerde verkoopprijs: 3.999 euro

Anthem MCA 325 Gen2 eindversterker: driekanaals eindversterker, 225 Watt continu vermogen aan acht Ohm. Geadviseerde verkoopprijs: 2.799 euro.

Anthem MCA 225 Gen2 eindversterker: tweekanaals eindversterker, 225 Watt continu vermogen aan acht Ohm. Geadviseerde verkoopprijs 2.149 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE