NIEUWSAequo Audio

Aequo Audio opent Auditorium voor Nederlandse en Belgische klanten

Aequo Audio is een in de Nederlandse plaats Eindhoven gevestigde luidsprekerbouwer. Wie altijd al kennis wilde maken met de high-end luidsprekers van Aequo Audio, kan vanaf heden op afspraak terecht in het nieuw geopende Auditorium in Eindhoven. Deze toegewijde luisterruimte bevindt zich op een bijzondere plek, namelijk uit het zicht onttrokken in een honderd jaar oude boerderij, die met het verstrijken van de tijd haast verzwolgen lijkt te zijn door de stad. Onder de prachtige eikenhouten balken van deze oude boerderij klinken nu de grensverleggende luidsprekers van Aequo Audio.

Aequo Audio

Aequo Audio schrijft op zijn website: “Wij zijn pas tevreden als we ons direct bij het optreden aanwezig wanen. Als we geraakt worden door de echtheid en de emotionele boodschap met kippenvel voelen binnenkomen. We willen de live-dynamiek ervaren en een levensechte en meer dan ruimtevullende soundstage beleven. U kunt nu op afspraak komen ervaren hoe goed we daarin zijn geslaagd.”

Er kan in het Auditorium met Tidal en Qobuz volop naar eigen muziek worden geluisterd. Bijzonder is dat bezoekers in overleg hun eigen apparatuur mee kunnen te nemen om de synergie met de luidsprekers te ontdekken.

Aequo Audio is bekend van hun hybride en volledig actieve Ensis en Stilla luidsprekers. Ook internationaal zijn de luidsprekers van Aequo Audio opgevallen, zoals blijkt uit de toegekende internationale awards. Aequo Audio valt op door een bijzonder innovatieve aanpak in luidsprekerdesign, focus op R&D en productie in eigen huis. Denk hierbij aan de ontwikkeling van luidspreker drivers, Nanotech-driver membranen en de uitvinding van andere grensverleggende Nano-materialen. Ook uniek is het volledig analoge room adjustment systeem, waarbij de grootte van de ruimte en de plaatsing van de speaker in te stellen zijn zonder gebruik van DSP.

Lees ook onze recensie over de modellen Ensis en Stilla van Aequo Audio.

De techniek van Aequo Audio blijkt tot geluidsreproductie van wereldklasse te leiden, zoals is bevestigd door de internationale pers. Reviewers reiken bijzondere dubbele awards uit, maken vergelijkingen met speakers uit prijsklassen die dubbel zo hoog liggen, hebben moeite met het ‘terug’ schakelen naar hun duurdere referentie luidsprekers en kijken vol enthousiasme uit naar toekomstige ontwikkelingen rondom dit Nederlandse audiomerk. Kortom: genoeg reden voor geïnteresseerden om de weg naar het nu geopende auditorium in Eindhoven te vinden.

Meer informatie is te vinden op: www.aequoaudio.com/auditorium-eindhoven.

MERK

EDITORS' CHOICE