NIEUWSGeneva

Geneva DeCon: hifi gedeconstrueerd en vereenvoudigd

Het Zwitserse audiobedrijf Geneva Lab heeft de DeCon aangekondigd, een luidspreker op een bijpassende voet. De DeCon is volgens de fabrikant een vorm van gedeconstrueerde en vereenvoudigde hifi. Het nieuwe apparaat heeft zelf geen bedieningselementen en is volgens Geneva meer een meubel dan een apparaat. Om in verschillende woonomgevingen te passen, bouwt Geneva verschillende versies van de DeCon. Verkrijgbaar vanaf november via importeur Monitor Audio Nederland.

Geneva DeCon: minimalistisch hifiapparaat

Het in Zwitserland gevestigde Geneva Lab ziet zichzelf als een leverancier van hoogwaardige geluidsystemen die kunnen worden omschreven als lifestyle-oplossingen in de beste zin van het woord. HiFi vereenvoudigd, zo beschrijft Geneva Lab nu de nieuwe Geneva DeCon, die bedoeld is om te breken met bestaande conventies en zichzelf presenteert als een systeem dat maar één doel dient, namelijk muziekgenot van hoge kwaliteit waar en hoe de gebruiker het ook wil. In de vorm van een oplossing die perfect in elke woonomgeving kan worden geïntegreerd, die vertrouwt op de nieuwste uitrustingskenmerken en een bijzonder eenvoudig bedieningsconcept, flexibel gebruik en uitstekend design.

HiFi gedeconstrueerd, dit is een andere slogan die Geneva Lab presenteerde ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwste oplossing, en verwijst daarmee nog nadrukkelijker naar de nieuwe aanpak, zeker bij het bedienen van de nieuwe Geneva DeCon.

De Geneva DeCon heeft zelf bewust geen knoppen of andere bedieningselementen, want die zijn volgens de fabrikant in de klassieke vorm niet nodig. Het afspelen van muziek wordt voornamelijk geregeld met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, die ook als primaire bron dienen. Maar je wilt echter niet volledig vertrouwen op apps, dus bij de nieuwe Geneva DeCon wordt een klassieke afstandsbediening geleverd. Het is een fraaie aluminium afstandbediening die niet werkt via infrarood, maar via een radiofrequentie.

De nieuwe Geneva DeCon steunt in eerste instantie op integratie in het bedrade of draadloze netwerk. In het netwerk fungeert de DeCon als een streamingclient, met ondersteuning van Apple AirPlay 2 en Google Chromecast. Dit betekent natuurlijk ook dat de Geneva DeCon via genoemde streamingtechnologieën ook deel kan uitmaken van een multiroom audiostreaming systeem en dat je niet alleen toegang hebt tot je eigen content, maar vooral tot relevante online streamingdiensten. De bijbehorende app is altijd vereist; dit geldt ook voor internetradio en podcasts. Als je je op deze manier concentreert op mobiele apparaten mag je eigen app natuurlijk niet ontbreken, deze is beschikbaar in de vorm van de Geneva All-in-One Music Player App voor Apple iOS en Google Android.

Mobiele apparaten kunnen ook zonder netwerkinfrastructuur als bron worden gebruikt, via Bluetooth. Hierdoor kunnen gebruikers hun muziek ook direct afspelen.

Maar dat is niet alles. Geneva Lab ziet de nieuwe Geneva DeCon als een echt alles-in-één systeem voor de huiskamer en biedt zo de mogelijkheid om andere belangrijke bronnen te integreren, met name een televisie natuurlijk. De nieuwe Geneva DeCon is uitgerust met een HDMI-interface, die ARC ondersteunt. Er is ook een S/PDIF-interface als extra digitale ingang en een line-in voor analoge bronnen.

De signaalverwerking van de nieuwe Geneva DeCon vindt plaats via een DSP, waarbij de fabrikant benadrukt dat hij gebruik maakt van bijzonder innovatieve algoritmen die in eigen huis zijn ontwikkeld om optimale prestaties te garanderen.

Geneva DeCon: drivers en versterkers

De Geneva DeCon beschikt over twee tweeters met een diameter van één inch, twee 5,25 inch middentoners en een ach inch subwoofer, die worden aangestuurd door drie klasse D versterkers met in totaal zes kanalen. Zo is er een totaal vermogen van maar liefst 500 Watt beschikbaar om een echt rijk geluid te garanderen, zo belooft de fabrikant. In kale cijfers uitgedrukt, betekent dit dat de nieuwe Geneva DeCon een frequentiebereik tussen 20 Hz en 35 kHz kan bestrijken.

Met betrekking tot het ontwerp van de nieuwe Geneva DeCon spreekt Geneva Lab van een monoliet, een oplossing die helemaal niet zou moeten overeenkomen met een conventioneel audiosysteem, maar eerder met een elegant meubelstuk. Als resultaat hebben de ontwikkelaars van de Geneva DeCon edele materialen gebruikt, namelijk hout in combinatie met aluminium en een hoogwaardige textielbekleding aan de voorzijde. Het systeem meet 45 x 40 x 78 centimeter wanneer het op de bijbehorende roestvrijstalen standaard staat. Nee, de Decon is niet zo compact en weegt maar liefst veertig kilogram.

Zoals reeds vermeld, maakt een aluminium afstandsbediening deel uit van het leveringspakket.

Geneva DeCon: prijs en leveringsinformatie

Er zijn drie designvarianten beschikbaar, namelijk een versie in Black Wood en Brass, een versie genaamd White Wood en Black Aluminium, en een derde optie genaamd Walnut Wood en Champagne Aluminium.

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen, maar naar verluidt zouden alle drie de versies binnenkort beschikbaar moeten zijn. Volgens de website van Geneva heeft de DeCon een adviesprijs van 1.995 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE