NIEUWSTeac

Teac TN-175: volautomatische draaitafel onder de 200 euro

Het Japanse Teac heeft de TN-175 uitgebracht, een volautomatische draaitafel die voorzien is een ingebouwde phono-trap, een element van Audio-Technica, een stofkap en een zachte prijs. De drempel om een plaatje te draaien wordt met de TN-175 heel erg laag gelegd.

Teac TBN-175: riemaangedreven volautomaat

De TN-175 van het Japanse Teac is een draaitafel met riemaandrijving en een slank ontwerp voor een zacht prijsje. Naast de auto-startfunctie en een auto-return-mechanisme, heeft de TN-175 een rechte toonarm met een statisch anti-skating-systeem, een geïntegreerde phono-versterker en een voorgeïnstalleerd mm-element van Audio-Technica.

De nieuwe platenspeler TN-175 moet dankzij zijn riemaandrijving overtuigen met comfort en precisie. Als het gaat om het materiaal voor het chassis, vertrouwt de fabrikant op een dikke MDF-plaat, die storende trillingen en resonanties tijdens het afspelen beter zou moeten minimaliseren dan een vergelijkbare behuizing van kunststof.

Een onafhankelijk liftsysteem zorgt ervoor dat lp's en ep's automatisch kunnen worden afgespeeld en zet de toonarm vervolgens terug in de oorspronkelijke positie. De gebruiker hoeft de arm dus niet aan te raken om het afspelen van een plaat te starten. Het Audio-Technica mm-element van het type AT3600L is vooraf geïnstalleerd en uitgelijnd. De Teac TN-175 ondersteunt de meest voorkomende afspeelsnelheden van 33 en 45 romdjes per minuut.

De TN-175 heeft een phono-voorversterker aan boord, maar deze kan worden omzeild als de gebruiker een externe phono-versterker zou willen gebruiken. Extra functies zijn onder meer trillingsabsorberende rubberen voetjes en een gegoten draaiplateau gemaakt van acrylplaat, dat wordt aangedreven door een DC-motor met hoog koppel. Een precisiespindel van roestvrij staal moet zorgen voor optimale draaiprestaties.

Teac TN-175: technische specificaties

  • Volautomatische draaitafel met riemaandrijving
  • Draaisnelheden: 33 of 45 toeren per minuut
  • Statisch gebalanceerde rechte toonarm
  • Armlengte: 207,9 millimeter
  • Ingebouwde phono-equalizer
  • Element: mm-element type AT3600L van Audio-Technica, reeds geïnstalleerd
  • S/R-verhouding: groter dan 67 dB (A-gewogen, 20 kHz)
  • Wow and flutter: kleiner dan 0,2 procent
  • MDF-behuizing voor vermindering van resonantie
  • Slank ontwerp in zwart, wit en kersenhout

 

Teac TN-175: prijs en leveringsinformatie

De Teac TN-175 heeft een adviesprijs van 159 euro.


EDITORS' CHOICE