BAT VK80i: geïntegreerde buizenversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Balanced Audio Technology (BAT) presenteert een langverwachte geïntegreerde buizenversterker. De BAT VK80i wordt gekenmerkt door een volledig gebalanceerde architectuur, waardoor de klank volgens de fabrikant onmiskenbaar positief verschilt van de concurrentie. Het nette, industriële ontwerp is gebaseerd op het vlaggenschip REX 3-systeem en bevat veel technologische verbeteringen die voor het eerst in deze serie zijn geïntroduceerd.

BAT VK80i

De VK80i van Balanced Audio Technology is een plug-and-play-versterker en gebruikt dezelfde zekeringvrije kortsluitingsbeveiliging, thermische beveiliging en automatische bias-circuits voor de uitgangsbuizen als in de REX 3-eindversterker. De VK80i is gewoon een mooi ogende, heerlijk klinkende, gebruiksvriendelijke geïntegreerde buizenversterker, aldus de trotse bouwers.

BAT VK80i: 6C33C-B uitgangstriode met volledig gebalanceerd signaalpad

De VK80i gebruikt de 6C33C-B-triode op de uitgang, waardoor hij 55 Watt vermogen per kanaal aan de luidsprekers kan leveren. De 6C33C-B buis is zeer efficiënt en biedt vele malen meer efficiëntie dan de 6550 / KT90 tetrode-versie, die wordt gebruikt in de meeste traditionele geïntegreerde buizenversterkers. Door dezelfde high-current triode 6C33C-B te gebruiken als de vlaggenschip REX 3 Power-versterker, biedt de VK80i geïntegreerde de hoge stroomefficiëntie die nodig is om moeilijke luidsprekers met lage impedantie aan te sturen. De volledig uitgebalanceerde constructie van de triodes zorgt voor een natuurlijke weergave van het timbre en de textuur van de harmonische instrumenten. Hierdoor zullen opnames levendiger, subtieler en gedetailleerder klinken.

BAT VK80i: zekeringvrij beveiligingscircuit

In het geval van overbelasting van de uitgangsbuis, zet de gebruker de VK80i gewoon uit en weer aan om de normale werking te herstellen. Door interne zekeringen te elimineren, wordt de klank volgens de fabrikant verbeterd. Het geluid wordt niet beperkt door de kwaliteit van de zekering die zich in het signaalpad van de versterker bevindt. “Na de eerste luistersessie ben je het ermee eens dat het ontbreken van zekeringen inderdaad de beste oplossing is,” aldus Balanced Audio Technology.

BAT VK80i: intelligente en gebruiksvriendelijke auto-bias

De geavanceerde technologie die in de VK80i wordt gebruikt, elimineert de zorg van gebruikers van traditionele buizenversterkers, die gepaard gaat met de constante noodzaak om de juiste voorspanning voor de uitgangsbuizen in te stellen. De VK80i is voorzien van een intelligente, automatische biasregeling die zich aanpast aan veranderingen in netspanning en buisveroudering, waarbij elke uitgangsbuis zijn eigen circuit heeft. Het circuit zorgt er ook voor dat de VK80i in de eerste paar minuten luisterplezier geweldig klinkt.

BAT VK80i: technische kenmerken en specificaties

 • Uitgangsvermogen per kanaal: 55 Watt aan 4 Ohm / 8 Ohm
 • THD bij uitgangsvermogen: 3%
 • Frequentierespons: 8 Hz – 200 kHz
 • Ingangsimpedantie: 215 kOhm
 • Gebruikte buizen: 4 x 6SN7, 4 x 6C33C-B
 • Stroomverbruik: 400 Watt (inactief ) 800 Watt (vol vermogen)
 • Afstandsbediening: volledig van metaal
 • Ingangen: 1 x XLR, 3 x cinch
 • Volumeregeling: weerstandsladder, 90 treden, elk 1 dB
 • Afmetingen: 431 x 203 x 406 millimeter
 • Gewicht: 20 kilogram

 

BAT VK80i: prijs en leveringsinformatie

De VK80i is straks leverbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering. We weten nog niet vanaf wanneer de levering gaat beginnen. Ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux.

EDITORS' CHOICE