Harman Kardon introduceert Citation Streaming Amp

Harman Kardon heeft een compacte doch krachtige versterker aangekondigd. De nieuwe Citation Streaming Amp kan desgewenst uit het zicht worden geplaatst door opname in een domoticasysteem.

Harman Kardon Citation Streaming Amp

De Citation Amp van Harman Kardon meet slechts 215 x 230 x 75 millimeter en herbergt de eigen 'Digital Loop Amplifier-technologie', die belooft te corrigeren voor “de natuurlijke fouten en vervormingsanomalieën die optreden bij digitale versterking”. De Citation Amp werkt in klasse D en kan een vermogen van 125 Watt per kanaal aan acht Ohm en 200 Watt per kanaal aan vier Ohm leveren.

Op het achterpaneel van de Citation Amp zien we – naast de luidsprekeraansluitingen – een analoge cinch-aansluiting plus coaxiaal, HDMI ARC en optisch voor digitale bronnen. Ethernet- en wifi kunnen overweg met Apple AirPlay en Google Chromecast is ingebouwd. Afronding van de functieset van de Citation Amp zijn een subwooferuitgang (met in-app instelbare crossover), een 3,5 mm lijnniveau-uitgang en een IR-afstandbediening.

De Citation Amp is compatibel met Crestron en Control4 domoticasystemen. De nieuwe streaming-versterker vormt een klein onderdeel van Harman Kardons uitgebreide ecosysteem van Citation-streamingproducten, dat onder andere bestaat uit actieve luidsprekers, soundbars en subwoofers.

We weten nog niet wanneer de Citation Amp op de markt zal komen. Ook zijn wij nog in afwachting van officiële prijsinformatie voor de Benelux, maar in verschillende Nederlandstalige webwinkels zagen wij een prijs van net geen 600 euro.

 

 


EDITORS' CHOICE