NIEUWS

De FreeBuds Studio is Huawei’s eerste draadloze over-ear hoofdtelefoon

Het Chinese Huawei heeft de FreeBuds Studio aangekondigd, de eerste draadloze over-ear hoofdtelefoon van het merk. De FreeBuds Studio beschikt over dynamische actieve ruisonderdrukking, ondersteunt dubbele verbinding met Huawei, Android, iOS en Windows-apparaten en speelt volgens de fabrikant tot twintig uur lang muziek. Vanaf 6 bnovember a.s. is de FreeBuds Studio verkrijgbaar.

Huawei FreeBuds Studio: draadloze over-ear hoofdtelefoon

De FreeBuds Studio van de Chinese fabrikant Huawei is een comfortabele over-ear hoofdtelefoon van kwaliteitsvolle materialen voor een premium uitstraling. De strakke oorschelpen zijn afgewerkt met een metallic matte textuur en zijn met een hoofdband uit roestvrij staal aan elkaar verbonden. De nieuwe Huawei FreeBuds Studio voldoet aan de steeds veeleisender wordende audiobehoeften van gebruikers. Het koppelt kwalitatief Hi-Fi niveau, innovatieve ruisonderdrukking en interactieve functies aan een mooi ontwerp met optimaal draagcomfort.

Wanneer de FreeBuds Studio volledig is opgeladen, speelt hij tot twintig uur lang muziek af met ANC (Active Noise Cancellation), of vierentwintig uur lang als ANC is uitgeschakeld. Na tien minuten snelladen, speelt de FreeBuds Studio tot vijf uur muziek af met ANC, of acht uur indien ANC is uitgeschakeld.

De Huawei FreeBuds Studio ondersteunt een breed frequentiebereik van 4 Hz tot 48 kHz, die door audiodeskundigen werd verfijnd voor muziek in de hoogste kwaliteit met rijke ondertonen. Daarnaast is hij ook voorzien van een vierlaags 40 millimeter polymeerdiafragma dat een breder frequentiebereik mogelijk maakt met hogere gevoeligheid.

Huawei’s zelfontwikkelde L2HC draadloze audio codec technologieën bereiken een audiotransmissiesnelheid van maximaal 960 kbps waardoor de FreeBuds Studio originele kwaliteitsgeluiden van audiobestanden in detail reproduceert.

De grote oorschelpen van 65 x 42 millimeter bieden een ruimere pasvorm voor een beter draagcomfort. Het gestroomlijnd ontwerp van de hoofdband kan tot 150 graden worden verlengd zodat het op ieder hoofd past. Het lederen oorkussen voelt zacht en comfortabel en isoleert op effectieve wijze het geluid van buiten.

Huawei FreeBuds Studio: intelligente dynamische ruisonderdrukking

Huawei FreeBuds Studio beschikt over de innovatieve "TAT" dubbellaagse geluidsisolatiestructuur en intelligente dynamische actieve ruisonderdrukking die samen zorgen voor een geluiddempend effect tot 40 dB. De hoofdtelefoon detecteert met de ingebouwde IMU-omgevingssensor en het microfoonsysteem de geluidsomgeving van de gebruiker en kiest op basis daarvan uit een van de drie ANC-modi voor de beste ruisonderdrukkingseffecten.

Daarnaast beschikt de FreeBuds Studio over een Awareness mode en Speak Mode waarmee gebruikers een gesprek kunnen voeren zonder hun hoofdtelefoon te verwijderen. Bovendien pikt het nieuwe zes-mic gespreksruisonderdrukkingssysteem de stem meer gericht op, wat de aandacht effectief op stemmen richt en achtergrondgeluiden wegneemt, aldus de fabrikant.

Huawei FreeBuds Studio: gelijktijdige verbinding met twee toestellen

Huawei FreeBuds Studio beschikt over een vierkanaals, dual-modus en dual-verbinding, zodat gebruikers gelijktijdig met twee apparaten kunnen verbinden. Naast Huawei-apparaten ondersteunt de FreeBuds Studio uiteraard ook een dubbele verbinding met Android, iOS en Windows toestellen.

De Huawei FreeBuds Studio is de eerste over-ear draadloze hoofdtelefoon met dubbele antenne die 360° bluetooth-signaaldekking biedt voor een stabielere verbinding. Zelfs op met sterke signaalinterferentie, zoals luchthavens, identificeert het ontwerp op intelligente wijze het sterkste signaal en schakelt automatisch om naar die antenne. Dat levert een betere verbinding en stabiliteit op voor vlotte telefoongesprekken.

Huawei FreeBuds Studio: prijs en leveringsinformatie

Huawei’s FreeBuds Studio is online verkrijgbaar vanaf 6 november a.s. bij MediaMarkt voor een adviesprijs van net geen 300 euro. Vanaf 15 november kunnen consumenten het toestel testen en kopen in Huawei Experience Zones in MediaMarkt en in het Huawei Experience Center in Brussel.


EDITORS' CHOICE