NIEUWS

Huawei Eyewear II: zonnebril met geïntegreerde luidsprekers

Het Chinese Huawei heeft de x Gentle Monster Eyewear II aangekondigd, een zonnebril die beschikt over geïntegreerde luidsprekers, sensoren, bluetooth en nfc. Feitelijk is de zonnebril en vervanging van oordopjes en is bedoeld om muziek te luisteren in combinatie met een smartphone.

Huawei x Gentle Monster Eyewear II: zonnebril met muziek

De nieuwe zonnebril is een product dat Huawei samen met het Koreaanse brillenmerk Gentle Monster heeft ontwikkeld. Het gaat om de tweede generatie Eyewear-technologie van Huawei. In vergelijking met de eerste generatie zijn bij de Eyewear II de luidsprekers volgens de fabrikant groter en slanker. In de pootjes van de bril zitten halfopen, langwerpige speakers verwerkt, die geluid vlak bij de oren van de drager weergeven. We vermoeden dat omstanders dus ook de muziek of spraak uit de zonnebril kunnen horen.

De bril ondersteunt Bluetooth 5.2 om verbinding met een smartphone te maken. Hiervoor is de AI Life-app vereist, die voor Android in de Huawei AppGallery beschikbaar is. Om de connectie te maken, kunnen gebruikers tappen op het montuur bij de linkerslaap. Sensoren in de bril detecteren of een gebruiker de bril afzet, waarna de muziek op pauze wordt gezet. Als de drager de bril binnen drie minuten weer opzet, speelt de muziek verder. De bediening kan verder via vegen langs de brilpoten verlopen.

Met zijn accucapaciteit van 85 mAh zou de Eyewear II volgens de fabrikant maximaal vijf uur onafgebroken muziek kunnen weergeven via de smartphone. Snel af- en opzetten toont de accustatus op het smartphonescherm. De bril ondersteunt draadloos laden.

De Huawei x Gentle Monster Eyewear II is comfortabel om te dragen. Het montuur is gemaakt van plastic titanium voor extra stevigheid en een lager gewicht. De scharnieren zijn van titanium elastiek met extra draagkracht waardoor de bril niet te veel druk zet op de slapen van de drager. Om de pasvorm nog beter te maken, werd de gebogen hoek aan de oren verhoogd van 12 graden naar 20 graden.

Huawei x Gentle Monster Eyewear II: prijs en leveringsinformatie

De Huawei x Gentle Monster Eyewear II is online verkrijgbaar vanaf 6 november a.s. bij MediaMarkt voor een adviesprijs van net geen 330 euro. Vanaf 15 november kunnen consumenten het toestel testen en kopen in Huawei Experience Zones in MediaMarkt en in het Huawei Experience Center in Brussel.


EDITORS' CHOICE