REVIEW

Review: de beste slots met een muziek thema

Gastauteur | 18 oktober 2020 | Fotografie Gastauteur

SAMENVATTING

Voor de liefhebbers van zowel muziek als kansspelen hebben ze bij NetEnt een wel hele gave lijn uitgebracht. Want hoeveel branded spellen zijn er nou die niet alleen de artiesten in de games laten terugkomen, maar ook de liedjes als soundtrack hebben meegenomen? Daar bovenop krijg je in deze rock-reeks ook een hoop gave features en ligt de volatiliteit nogal laag waardoor je langere tijd met hetzelfde budget kan door spelen

PLUSPUNTEN

  • Inclusief originele muziek
  • Lage volatiliteit
  • Hoge RTP’s
  • Grafisch gezien top

MINPUNTEN

  • Maximale winsten niet heel hoog

Muzieksmaken verschillen natuurlijk, maar veel mensen zullen het erover eens zijn dat Jimi Hendrix en Guns ‘N Roses wel tot de toppers uit de muziekindustrie behoren. Dat heeft spelmaker NetEnt ook door en daarom besloot het te komen met verschillende videoslots met een muziekthema. Dat deed het in een speciale rock reeks waarbij in samenwerking met verschillende artiesten een spel werd uitgebracht. Wij vinden zelf die van Jimi Hendrix het beste, maar eigenlijk weten alle spellen uit deze speciale muziekreeks grootse indruk te maken. Al komt dat ook omdat ze elk ook over de liedjes beschikken van deze muzieklegendes. It’s time to rock and roll!

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Rocken met Guns ‘N Roses

We beginnen onze lijst met beste muziek slots met een game die is gebaseerd op de iconische Amerikaanse rockband Guns ‘N Roses. Je wordt meteen ondergedompeld in het muzikale thema zodra je de gokkast start, met een introductievideo waarin de band Sweet Child O’Mine uitdraagt. Je kunt tijdens het spelen kiezen uit een setlist van 5 hits, met een paar van de legendarische nummers van de band, waaronder Paradise City en Welcome to the Jungle. Je zult niemand minder dan Axl Rose, Slash en Duff McKagan tegengekomen als hoog betalende symbolen, samen met de gitaarplectra van hun albums. De geluids- en beeldkwaliteit is eveneens uitstekend en geheel in lijn met het thema.

De features van Guns ‘N Roses

Toch schittert deze slot pas echt als je kijkt naar de bijzondere features. Met wilds, Appetite for Destruction Wilds, Encore gratis spins, legend spins, een solo-multiplier en zelfs een Crowd-Pleaser-bonus blinkt het spel uit in zowel entertainment als een groot winstpotentieel. De hoge RTP van 96,98% is de kers op de taart van dit toch wel uitzonderlijke NetEnt-slot.

Motörhead maakt het wel heel heavy

Dit NetEnt videoslot is een eerbetoon aan de Engelse rockband Motörhead. In een energieke introductievideo zie je al meteen de authentieke videobeelden van Lemmy en co. met hun iconische goklied Ace of Spades. Je kunt de rockmodus activeren terwijl je speelt en meer van de geliefde anthems van de band horen, waaronder Overkill, Killed by Death en Iron Fist. Het Motörhead videoslot heeft een ietwat ongewoon design. Zo kunnen zich maar liefst 76 winlijnen ontvouwen en zijn er ook een hoop speciale functies in de game te vinden.

De features van Motörhead

De Mystery Reel-functie wordt bij elke draai geactiveerd en bestaat uit gestapelde mystery symbolen die in willekeurige symbolen kunnen veranderen. De Bomber-functie creëert weer clusters van mystery symbolen, waardoor er nog meer kans op meerdere grote winsten ontstaat. De gokkast biedt ook een gratis spins-bonus met extra rollen. De keurige RTP van 96,98% is een ander voordeel van dit fantastische gokspel met opzwepend muziekthema.

Jimi Hendrix: de legende leeft voort

Jimi Hendrix is niet alleen één van de meest invloedrijke en creatieve muzikanten van de 20e eeuw, de gitarist is ook ??de inspiratie voor dit gelijknamige videoslot. De game heeft een jaren 60-vibe, met een hoop flowerpower, vrede en liefde die terugkomen in de symbolen. De legendarische gitarist zelf is het wild-symbool. De stijl is retro, maar de grafische kwaliteit is van topklasse, zoals je mag verwachten van een NetEnt slot. De hoge RTP van 96.91% is ook heel behoorlijk.

De features van Jimi Hendrix

De gokkast heeft 2 belangrijke functies. De Purple Haze-functie transformeert alle 10-A-symbolen in wilds, terwijl de Red Guitar Re-Spin-functie rode gitaarsymbolen op de rollen vergrendelt. Hierdoor worden er re-spins uitgedeeld net zo lang tot er geen nieuwe gitaren meer landen. Een ander hoogtepunt van het spel is de pick-and-click-functie. Klik op de luidsprekers om één ??van de 4 verschillende beloningen te activeren; de muntwinst, Crosstown Traffic gratis spins, Purple Haze gratis spins of Little Wing gratis spins.

Conclusie

Voor de liefhebbers van zowel muziek als kansspelen hebben ze bij NetEnt een wel hele gave lijn uitgebracht. Want hoeveel branded spellen zijn er nou die niet alleen de artiesten in de games laten terugkomen, maar ook de liedjes als soundtrack hebben meegenomen? Daar bovenop krijg je in deze rock-reeks ook een hoop gave features en ligt de volatiliteit nogal laag waardoor je langere tijd met hetzelfde budget kan door spelen. Bovendien kun je de spellen ook spelen in de gratis demo modus waarbij je alleen voor de fun speelt, maar wel van alle hits geniet. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de winsten niet bijster hoog liggen (bijvoorbeeld 400x de inzet bij Jimi Hendrix) en dat de producties alweer van 2016 dateren. Toch weerhoudt dat online casino's er niet van om de spellen nog met evenveel enthousiasme aan te bieden aan bezoekers. En dat mag ook wel, want de muziek van artiesten als Hendrix en Guns ‘N Roses raakt nooit uit de mode.


EDITORS' CHOICE