Mark Levinson lanceert eindtrap No5302 en voortrap No5206

Het Amerikaanse audiomerk Mark Levinson, onderdeel van Harman International, heeft een uitbreiding van de 5000-productlijn aangekondigd. Vandaag werden de tweekanaals eindversterker No5302 en voorversterker No5206 onthuld. We zijn nog in afwachting van prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Mark Levinson No.5302: tweekanaals eindversterker

De No5302 brugbare dual-mono versterker is de nieuwe vlaggenschip eindversterker van het portfolio van Mark Levinson en heeft het kenmerkende industriële ontwerp van Mark Levinson. De No5302 versterker levert 135 Watt per kanaal aan acht Ohm en 270 Watt aan vier Ohm in stereomodus. In gebrugde mono-modus kan de No5302 550 Watt leveren en hij blijft stabiel tot een minimumbelastng van twee Ohm. De versterkingsfactor in stereomodus is 25,8 dB en 31,8 dB in gebrugde monomodus.

Het vermogen komt binnen via een overmaatse 1.100 VA ringkerntransformator met individuele secundaire wikkelingen voor de linker- en rechterkanalen. De totale afvlakcapaciteit is 80.000 uF (4 x 10.000 uF per kanaal). De eindtrappen zijn volledig discreet en direct gekoppeld. De No5302 werkt in klasse AB.

De No5302 heeft volgens de fabrikant de eigen, interne duurzaamheidstests moet doorstaan, bekend als HALT-tests (Highly-Accelerated Life Testing). Kijkend naar de koellichamen en de handgrepen aan de voorkant, ziet deze versterker eruit alsof hij de koper gaat overleven.

De No5302 beschikt over een paar gebalanceerde XLR-ingangen op lijnniveau en een paar ongebalanceerde cinch-ingangen. Uitgangsconnectoren zijn twee paar multi-way aansluitklemmen geschikt voor een hoge stroomsterkte. De bediening is mogelijk via Ethernet en RS 232.

Mark Levinson No5206: voorversterker

Natuurlijk heeft een nieuwe eindversterker een al even indrukwekkende voorversterker nodig. Enter de No5206 dual-mono voorversterker. De nieuwe No5206 is volgens Mark Levinson afgeleid van de veelgeprezen Pure Path-ontwerpfilosofie van Mark Levinson en sterk gebaseerd op de 5805, maar het bedrijf heeft ook de nodige nieuwigheden toegevoegd, zoals een speciale ingekapselde ringkerntransformator voor het analoge gedeelte.

Een unieke single gain stage gekoppeld aan een digitaal gestuurd weerstandsnetwerk voor volumeregeling zorgt voor maximale signaalintegriteit en de grootst mogelijke bandbreedte. Elk van de vier stereo line-level-ingangen – twee gebalanceerde XLR en twee single-ended, voorzien van aangepaste Mark Levinson RCA-connectoren – heeft zijn eigen individuele zeer betrouwbare signaalschakelrelais. De analoge signaalcircuits werken in klasse A.

Net als de componenten uit de 500-serie, gebruikt de MainDrive-hoofdtelefoonuitgang een voorversterker-uitgangstrap die expliciet is ontworpen met de stroom- en stroomcapaciteit om de hoofdtelefoon rechtstreeks aan te sturen, zonder een aparte hoofdtelefoonversterker. Draadloos aanleveren van muziek kan via bluetooth met ondersteuning van aptX HD.

De instelbare phono-trap is geschikt voor mm- en mc-elementen en beschikt over een hybride gain-topologie die is afgekeken van de hogere 500 Series Pure Phono-trap. Deze beschikt over een hybride actieve / passieve RIAA-equalizer en een optioneel infrasoonfilter.

Er zijn ook zes digitale ingangen. DA -conversie komt voor rekening van en ESS Sabre Pro 32-bit DAC-chips. De gebruiker kan, afhankelijk van de gekozen ingang, PCM-signaal tot 32-bit/384 kHz en DSD tot 11,2 MHz aanleveren. MQA-signaal wordt ook ondersteund.

Mark Levinson levert een massieve aluminium IR-afstandbediening mee.

Mark Levinson No5302 en No5206: prijzen en leveringsinformatie

Naar verluidt zal de levering van beide toestellen eind december 2020 beginnen. Beide toestellen hebben ieder een adviesprijs van 9.990 euro.


EDITORS' CHOICE