NIEUWSApple

Waar komen refurbished iPhones van tegenwoordig vandaan?

Gastauteur | 13 oktober 2020 | Fotografie Gastauteur | Apple

Het is geen geheim dat veel mensen tegenwoordig voor een refurbished iPhone kiezen. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je een Apple device gloednieuw uit de winkel koopt. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is, is dat een iPhone refurbished aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe iPhone uit de winkel. Wist je dat het prijsverschil tussen een refurbished iPhone X en een nieuwe iPhone X op kan lopen tot wel 50 procent? Je bespaart dus eenvoudig honderden euro’s die je eenvoudig aan de kant kunt leggen voor uitgaven in de toekomst.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Een andere reden voor het kiezen van een refurbished toestel is duurzaamheid. Steeds meer mensen zijn zich bewuster van de keuzes die ze maken, ook wat betreft de keuze voor een smartphone. Door het kopen van een refurbished iPhone geef jij een Apple device een tweede leven en verleng je de levensduur van het toestel met twee jaar. Elektronisch afval wordt voorkomen en schaarse grondstoffen bespaard. Deze schaarse grondstoffen waren anders gebruikt voor het produceren van een nieuw toestel. Om het milieu een handje te kunnen helpen kiezen daarom de meeste mensen voor een refurbished iPhone. Het is een duurzaam alternatief voor een nieuwe iPhone uit de winkel. Daarnaast is bijna elk type iPhone wel refurbished te verkrijgen, zoals de iPhone 8 refurbished of de refurbished iPhone 7 plus. Er zitten dus veel voordelen aan het hebben van een refurbished iPhone, maar waar komen deze toestellen nou vandaan?

Oorsprong refurbished iPhones

Refurbished toestellen zijn vaak toestellen die gebruikt zijn maar om verschillende redenen terug zijn gebracht. Een van de redenen voor het terugbrengen van deze toestellen is dat ze uit het bedrijfsleven komen en vaak in het laatje van het bureau weggelegd worden. Deze toestellen worden eigenlijk helemaal niet gebruikt en zijn dus eigenlijk zo goed als nieuw.

Een andere reden is dat iemand een nieuw toestel heeft uitgekozen en zijn/haar oude toestel in heeft geruild. Deze toestellen worden dan opgekocht door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het refurbished proces. De specialisten die werken bij deze bedrijven weten precies waar ze op moet letten om zo het toestel weer op te kunnen knappen.

Tenslotte komt het wel eens voor dat iemand om een bepaalde reden af ziet van zijn aankoop en het toestel binnen 30 dagen na aankoop retourneert. Deze toestellen zijn eigenlijk zo goed als nieuw, maar kunnen niet voor de volle prijs verkocht worden aan andere consumenten. Dit komt omdat de toestellen eigenlijk al wel gebruikt zijn. Je bent dus een stuk goedkoper uit met het kopen van zo’n refurbished iPhone in plaats van het kopen van een nieuwe iPhone uit de winkel.

Het is belangrijk om te weten dat alle gebruikte toestellen door een uitgebreid controleproces gaan. Toestellen worden op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd door reparatie specialisten. Indien er iets mis is met onderdeel, wordt deze meteen vervangen voor een nieuw onderdeel van de hoogste kwaliteit. Zo weet je altijd dat de kwaliteit uitstekend is en het toestel weer zo goed als nieuw is. Doordat de kwaliteit uitstekend is, kan er door meeste aanbieders twee jaar garantie aangeboden worden op de toestellen.


EDITORS' CHOICE