Audioconglomeraat Sound United neemt Bowers & Wilkins over

Het Amerikaanse Sound United LLC, het moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, Classé en Boston Acoustics, laat weten dat het de overname van de Engelse luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins heeft afgerond. “Met de overname van Bowers & Wilkins kunnen we de toonaangevende expertise van het bedrijf op het gebied van akoestisch ontwerp, engineering en productie, combineren met de schaal, het technisch inzicht en het consumentenbereik van Sound United. Zo zorgen we ervoor dat Bowers & Wilkins een mooie toekomst tegemoet gaat,” aldus Kevin Duffy, CEO van Sound United.

Bowers & Wilkins vanaf nu onder de vleugels van Sound United

Het in 1966 in Groot-Brittannië opgerichte Bowers & Wilkins is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van high end luidsprekers voor thuis, hoofdtelefoons, custom installaties, draadloze luidsprekers en merkaudiosystemen voor de auto- en televisiemarkt. Het Amerikaanse Sound United, een portefeuillebedrijf van de in Boston gevestigde private-equity-firma Charlesbank Capital Partners, LLC, werd in 2012 opgericht met een eenvoudige missie: de wereld vreugde brengen door middel van geluid. Tegenwoordig is Sound United één van 's werelds grootste audio-portefeuillebedrijven en de thuisbasis voor verschillende bekende audiomerken zoals Denon, Marantz, Polk Audio, Classé, Definitive Technology, HEOS en Boston Acoustics. Elk merk heeft zijn eigen filosofie en unieke benadering om home entertainment tot leven te brengen. Vanaf heden is Bowers & Wilkins ook onderdeel van Sound United.

“Sound United heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het beschermen van de unieke identiteit en de kerncompetenties van elk van zijn merken – dat zal bij Bowers & Wilkins niet anders zijn. We zijn ervan overtuigd dat ons hele portfolio zal profiteren van de toevoeging van Bowers & Wilkins. Het zal zich vertalen in nieuwe producten, technologieën en mogelijkheden voor onze consumenten, distributeurs, dealers en audioliefhebbers wereldwijd.”

Geoff Edwards zal zorgdragen voor de continuïteit als President van het merk Bowers & Wilkins bij Sound United. De overname omvat alle wereldwijde distributie- en licentieovereenkomsten van derden waaronder de premium audioproducten van Bowers & Wilkins momenteel worden verkocht. Door in andere merken te investeren, kan Sound United effectiever innoveren op het gebied van productcategorieën, functionaliteiten en consumentensectoren. Sound United staat in de startblokken om de ontwikkeling van nieuwe Bowers & Wilkins-producten te ondersteunen en de positie van het merk op de markt voor eersteklas consumentenaudio te handhaven.

“Deze acquisitie luidt een nieuw tijdperk in voor Bowers & Wilkins en biedt een nieuwe kans om ons te concentreren op datgene waar we goed in zijn: het bouwen van de beste luidsprekers op de markt,” zegt Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins. “We kijken ernaar uit om onze organisaties samen te voegen en onderdeel te worden van het sterkste portfolio eersteklas audiomerken in de branche.”

MERK

EDITORS' CHOICE