NIEUWSDevialet

Devialet Gemini in-ears: de eerste Devialets voor in je oren

Het Franse audiobedrijf Devialet heeft de markt van hoofdtelefoons betreden. Het eerste product is de Gemini, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die voorzien is van Devialet’s eigen ruisonderdrukkingstechniek. De nieuwe Gemini heeft een IPX4-classificatie en is dus bestand tegen stof en waterspatten. Devialet’s Ear Active Matching stemt het geluid af op de vorm van het oor van de drager.

Devialet Gemini: volledig draadloze in-ears met Active Noise Cancelling

“Geluid bestaat uit de muziek waar we van houden, het lawaai dat we willen vermijden en de stemmen die we niet willen missen. De Devialet Gemini wireless earbuds richt zich op al die elementen, met het beste van geluid in al zijn dimensies (en de onderdrukking van de ruis waar we niet op zitten te wachten). De ruim 15 jaar aan audio engineering, innovatie en R&D op het gebied van akoestiek komen nu samen in de meest draagbare Devialets ooit: de Gemini earbuds voor onderweg,” aldus het Franse audiobedrijf Devialet.

Devialet is bekend van zijn versterkers en actieve luidsprekers en heeft naar eigen zeggen zijn kennis en ervaring gebruikt om een onderscheidende in-ear hoofdtelefoon te maken. Dankzij Ear Active Matching (EAM), het kleine broertje van SAM (Speaker Active Matching) dat we kennen voor de gedetailleerde afstemming van luidsprekers, wordt het audiosignaal van de muziek automatisch afgestemd op de vorm van het binnenoor van de drager van de Gemini. Het algoritme vangt volgens Devialet onmiddellijk de specifieke vorm van het oor op en past het signaal automatisch tot 10.000 keer per seconde aan, hetgeen zou moeten zorgen voor een volledig meeslepende beleving. Gegarandeerd een compromisloze luisterervaring, aldus de ontwerpers van de Gemini.

Devialet heeft een innovatieve akoestische architectuur van cascaderende decompressiekamers uitgevonden die te allen tijde een ideale inwendige druk garanderen. Elke kamer is gecoat met op maat gemaakt akoestisch gaas dat pro-actief voorkomt dat extern geluid het systeem binnendringt, hetgeen zorgt voor een effectievere Active Noise Cancellation (ANC). Het resultaat is een intieme luisterervaring met onbedorven geluid. “In the future, everyone will own a Devialet,” zo stelt het trotse bedrijf.

Devialet Gemini: Active Noise Cancelling

De drager van de Gemini kan zich afsluiten voor zijn omgeving met Devialet’s eigen ruisonderdrukkingstechniek, die in drie niveaus wordt geleverd: laag, hoog en vlak. Een hybride structuur met twee microfoons werkt samen met specifieke digitale filters die gebruik maken van de gepatenteerde IDC-technologie (Internal Delay Compensation) om zowel het niveau van de ruisonderdrukking als de effectieve bandbreedte ervan te verbeteren. Devialet’s gepatenteerde algoritme compenseert de interne vertraging die wordt gegenereerd door een ruisonderdrukkingslus. Het resultaat: een aanzienlijke winst in ruisonderdrukking, vooral bij hogere frequenties.

Devialet Gemini: ANC en transparantiemodus

Wil je de wereld horen zoals hij is? Benut dan de intuïtieve transparantiemodus van de Gemini. Twee microfoons werken synchroon om extern geluid efficiënt over te brengen. Wil je praten? Deze oordopjes zijn intelligent genoeg om actief het omgevingsgeluid te filteren terwijl ze zich richten op het 300–3.000 Hz frequentiegebied, waardoor alle nuances van de menselijke stem worden onthuld. Bovendien kan de gebruiker de gewenste mate van transparantie eenvoudig selecteren met twee specifieke niveaus: laag en hoog. Het verfijnde en discrete ontwerp van Devialet Gemini weerspiegelt de geavanceerde technologieën binnenin: een uniek ontwerp dat akoestische en esthetische uitmuntendheid combineert.

Devialet Gemini: functionaliteit, connectie en speelduur

Devialet Gemini heeft een batterijlevensduur van meer dan 24 uur en biedt zo meer dan een dag lang luisterplezier. Bluetooth 5.0 verzekert de gebruiker van de beste verbinding, inclusief uiteraard de bekende aptX codec die het gebruiksgemak van bluetooth biedt zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit.

De oordopjes leveren automatisch een aangepast niveau van ruisonderdrukking wanneer de drager een oproep beantwoordt. De IPX4-classificatie garandeert weerstand tegen stof en waterspatten.

Devialet Gemini: Devialet Gemini App

Dankzij de gebruiksvriendelijke app kunnen allle gewenste instellingen eenvoudig worden aangepast om de beste ervaring uit de Gemini te halen. Tegelijkertijd is het ergonomische design van de Gemini al zorgvuldig ontworpen voor moeiteloos gebruik dankzij een alles-in-één-toets aan de achterzijde: “schakel de gepatenteerde Active Noise Cancellation of Transparency modi in, activeer de stemassistent, speel/pauzeer muziek, en nog veel meer, terwijl je geniet van een perfecte pasvorm, ongeacht de vorm van jouw oor”, aldus de Franse fabrikant.

De Gemini is ontworpen voor elk type oor. Kies uit een set XS/S/M/L-pasvormen en maak het jezelf gemakkelijk. De Devialet Gemini-app heeft slechts vijf seconden nodig om te bepalen welke oordopjes het beste bij de oren passen.

Devialet Gemini: prijs en leveringsinformatie

Devialet’s Gemini heeft een adviesprijs van 299 euro.EDITORS' CHOICE