NIEUWSGrado

Grado GT220: de eerste draadloze in-ears van het merk

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Grado Labs heeft besloten om ook mee te gaan vissen in de vijver van klanten van volledige draadloze in-ear hoofdtelefoons. Het eerste aas is GT220 genoemd, een setje oordopjes van vijf gram per stuk. Een transportdoos tevens oplaadstation en power bank wordt natuurlijk meegeleverd. Levering gaat naar verwachting binnenkort beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Grado GT220: volledig draadloze in-ears

De gerenommeerde hoofdtelefoonfabrikant Grado Labs uit Brooklyn heeft de echte draadloze oordopjesarena betreden. De GT220 is het eerste model van Grado Labs. Grado bestaat sinds 1953 en heeft de nodige ervaring met het bouwen van hoofdtelefoons en draaitafelelementen. De GT220 is weliswaar nieuw, maar Grado is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan. De traditie om geluid op de eerste plaats te zetten komt weer terug in dit lichtgewicht ontwerp.

De GT220-oordopjes hebben drivers met een diameter van acht millimeter die zijn afgestemd op hun miniatuurbehuizingen van polycarbonaat om Grado's geliefde sonische handtekening en een geclaimde 20 Hz tot 20 KHz frequentierespons te leveren. Elk oordopje weegt slechts vijf gram en wordt geleverd met verschillende siliconen pasvormen en een innovatieve “twist to lock” -beweging die zorgt voor een veilige bevestiging.

De levensduur van de batterij is zes uur en de GT220's Qi-oplaadcassette voegt nog eens vijf volledige ladingen toe, waardoor de totale speelduur op 36 uur komt. Mochten ze leeg zijn vult de gebruiker de powerbank tevens transportdoos in twee uur volledig op met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel. De transportdoos kan ook worden opgeladen met een Qi-compatibele oplaadmat.

Met de nieuwste Bluetooth 5.0-technologie en aptX- en AAC-codecs aan boord, zou de GT220 een stabiele draadloze verbinding en hoogwaardige audio moeten bieden. De bediening gebeurt via het aanraakgevoelige 'G'-pictogram en de GT220-oordopjes zijn ook compatibel met Siri en Google Assistant.

Grado GT220: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering precies zal beginnen en ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Meer weten? Kijk dan op de website van Grado Labs.


EDITORS' CHOICE