NIEUWSElac

Elac Vela FS 408: nieuwe vloerstaander tussen FS 407 en FS 409

Sinan Kökbugur | 05 oktober 2020 | Fotografie Fabrikant | Elac

De Duitse luidsprekerbouwer Elac heeft de Vela FS 408 aangekondigd, een vloerstaande luidspreker die voorzien is van drie drivers. De FS 408 vult de Vela-productlijn aan en komt tussen de vloerstaande modellen FS 407 en FS 409. De koper kan kiezen tussen een witte en zwarte uitvoering en vanaf november kan de nieuwe FS 408 worden geleverd.

Elac Vela FS 408

De Vela-serie van het Duitse Elac wordt visueel gekenmerkt door zijn trapeziumvormige, achterwaarts aflopende behuizing en aluminium accenten. De productlijn bestaat momenteel uit twee vloerstaande luidsprekers, genaamd FS 407 en FS 409, een monitormodel genaamd BS 403 en een centerluidspreker CC 401. De nieuwe FS 408 valt dus precies tussen de reeds bestaande vloerstaanders.

De nieuwe luidspreker heeft twee drivers met een diameter van 180 millimeter met een AS XR-conus voor de lage en middentonen aan boord en natuurlijk Elac’s eigen inmiddels bijna legendarische Jet5 tweeter. Met de hulp van dit “driemanschap” belooft Elac een geluid dat gekenmerkt moet worden door nauwkeurige en diepe basprestaties, een ongekleurde weergave van middentonen en een gedetailleerd hoogfrequent bereik. Volgens Elac dragen ook de crossover met geselecteerde componenten en de interne bekabeling van het Nederlandse Van-den-Hul hieraan bij.

Bovendien beweert Elac dat de Vela FS 408 een nog preciezere locatie geeft van de geluidsbronnen op het stereopodium in vergelijking met de zustermodellen FS 407 en 409. De FS 408 heeft volgens de fabrikant immers een licht verhoogde richtingsgevoeligheid in het middengebied.

Elac Vela FS 408: prijs en leveringsinformatie

De Elac Vela FS 408 is vanaf november verkrijgbaar in hoogglans zwart en wit. De adviesprijs is  5.180 euro per paar.

EDITORS' CHOICE