NIEUWSGoogle

Google Nest Audio is opvolger van Google Home

De Amerikaanse internetgigant Google heeft de opvolger van de Google Home luidspreker aangekondigd. De opvolger heet Google Nest Audio en Google heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan de geluidskwaliteit. Hij is vanaf half oktober verkrijgbaar in de kleuren Krijt en Houtskool en kost net geen 100 euro.

Google Nest Audio: betere geluidskwaliteit

De wereldbevolking heeft de afgelopen zes maanden significant meer tijd thuis doorgebracht. Volgens Google luisteren we daarom meer naar muziek reden waarom Google met trots de nieuwe Nest Audio aankondigt, een slimme luidspreker die volgens de fabrikant is gemaakt voor muziekliefhebbers. “Nest Audio is 75 procent luider en heeft een 50 procent sterkere bas dan de originele Google Home. Met een tweeter van 19 mm voor de hoge frequenties en heldere zang en een 75 mm mid-woofer die de bas tot leven brengt, is Nest Audio de droom van elke muziekliefhebber,” aldus de wervende tekst van Google’s persverklaring.

De Nest Audio heeft een relatief slank profiel en kan daarom makkelijk geplaatst worden. Twee exemplaren kunnen samen als stereopaar worden geconfigureerd en ook is het mogelijk om groepen in huis samen te stellen zodat exemplaren van Nest Audio, Google Home, Nest Mini of Nest Hub dezelfde muziek kunnen afspelen. Aangezien de Nest Audio voortdurend naar zijn omgeving luistert, kan de Nest Audio zich aanpassen aan het huis. “Dankzij Media EQ kan Nest Audio zichzelf automatisch afstemmen op datgene waarnaar je luistert, zoals muziek of juist de stem van de Google Assistent. Overigens is aan de achterkant een schakelaar geplaatst om de microfoon van de Nest Audio uit te schakelen. Als de microfoon is uitgeschakeld, kan de Nest Audio geen geluiden oppikken en analyseren, zo is het idee.

Met Ambient IQ laat Nest Audio ook het volume van de Assistent, nieuws en muziek aanpassen op basis van het achtergrondgeluid in huis, zodat je bijvoorbeeld het weerbericht goed kunt verstaan terwijl de vaatwasser druk bezig is,” zo stelt Google. Natuurlijk is de Nest Audio voorzien van Google Assistent.

Google stelt ook milieubewust bezig te zijn. De Nest Audio  gebruikt dezelfde duurzame stof die vorig jaar met de Nest Mini is geïntroduceerd. De behuizing (de stof, kast, voet en een paar kleinere onderdelen) is gemaakt van 70 procent gerecycled plastic.

Google Nest Audio: prijs en leveringsinformatie

De Nest Audio is vanaf nu te bestellen in de Google Store en bij BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Tink voor een adviesprijs van 99,99 euro en wordt vanaf 15 oktober geleverd.


EDITORS' CHOICE