NIEUWSYamaha

Yamaha TW-E5A, TW-E7A en YH-E700A: nieuwe draadloze hoofdtelefoons

Het Japanse audiobedrijf Yamaha heeft een drietal nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd. De nieuwe TW-E5A en TW--E7A zijn draadloze in-ear modellen en vlaggenschip YH-E700A is een over-ear model. De primaire focus van deze nieuwe hoofdtelefoon is volgens Yamaha om zich intelligent aan te passen aan de luisteraar en zijn omgeving en trouw te blijven aan de originele muzikale uitvoering, zodat de hele ervaring gepersonaliseerd wordt. Alle modellen zijn straks verkrijgbaar in zwart of wit.

Yamaha TW-E5A en TW-E7A: draadloze oordopjes

Met de TW-E5A- en TW-E7A-modellen kunnen Yamaha-fans eindelijk genieten van echte draadloze oordopjes. Een dynamische 6,2 millimeter driver werkt in beide modellen, die een frequentierespons van 20 Hz tot 20.000 Hertz bestrijkt en veilig kan worden gebruikt tijdens het sporten, in de regen, enz., dankzij de IPX5-certificering. Als het gaat om de levensduur van de batterij, geeft Yamaha tot vijf uur aan voor de TW-E7A en tot 6,5 uur voor de TW-E5A, evenals drie extra ladingen met de meegeleverde transportdoos.

De nieuwe Yamaha-hoofdtelefoons kunnen worden bediend met de bedieningselementen of de gratis Yamaha Headphones Controller-app voor iOS en Android. Met de Google Assistant en Siri zijn er twee stemassistenten aan boord. Bluetooth 5.0 zorgt met de codecs SBC, AAC en aptX voor een stabiele verbinding. De oordopjes TW-E7A zijn ook uitgerust met Yamaha's ANC, d.w.z. actieve ruisonderdrukking, en ze hebben ook de Ambient Sound-modus.

Yamaha YH-E700A: draadloze over-ear hoofdtelefoon

Listening Care is hoe Yamaha zijn benadering beschrijft om 'echter, niet luider' geluid te leveren. De technologie is ontworpen om die frequenties naar voren te halen die moeilijker te horen zijn bij lagere volumes, maar toch muzikale details bevatten. In plaats van gewoon het volume op te voeren, wat schadelijk kan zijn voor het gehoor, brengt Listening Care de geluidsdruk en het frequentiespectrum in evenwicht, zodat de details zelfs bij lage volumes niet verloren gaan.

Geïnspireerd door Yamaha's eigen YPAO-volumefunctie in zijn AV-ontvangers, werkt Listening Care door een vierbands parametrische EQ-correctie toe te passen voor elk volumeniveau, dus het is niet nodig om het volume hoger te zetten op zoek naar het beste geluid. Yamaha zegt dat dit de bedoeling van de artiest niet beïnvloedt en dus trouw blijft aan de uitvoering.

Vlaggenschip YH-E700A gaat nog verder met Advanced Listening Care, die de interne microfoon gebruikt om het dynamische bereik en het opnameniveau van de muziek te analyseren om automatisch in realtime aanpassingen te maken om de correctie van de vierbands EQ te verfijnen. Bovendien wordt rekening gehouden met de achtergrondruisniveaus om ervoor te zorgen dat een comfortabel luisterniveau wordt bereikt wanneer de drager van de hoofdtelefoon van een luide naar een rustige omgeving gaat.

De YH-E700A is voorzien van actieve ruisonderdrukking met een instelbare Ambient Sound-functie waardoor omgevingsgeluiden erdoorheen kunnen filteren, zodat de luisteraar zich bewust is van zijn omgeving.

De interne microfoon meet voortdurend de gehoorgang van de drager, de afdichting en pasvorm van de hoofdtelefoon met behulp van de Listening Optimizer. Listening Optimiser is gebaseerd op Yamaha's YPAO-kamercorrectietechnologie en voert elke twintig seconden metingen uit om te berekenen hoe geluid de oren bereikt en past zich voortdurend aan veranderingen aan die van invloed kunnen zijn op de muziek, altijd optimaliserend afhankelijk van de grootte van de linker- en rechteroorgangen en de effectiviteit van de hoofdtelefoonafdichting.

Yamaha geeft voor de YH-E700A en batterijduur van 35 uur op. De dynamische driver heeft een frequentiebereik van 8 Hz tot 40 kHz. De gebruiker kan de hoofdtelefoon ook met een kabel gebruiken, bijvoorbeeld als de accu leeg zou zijn.

Yamaha TW-E5A, TW-E7A en YH-E700A: prijzen en leveringsinformatie

Alle modellen zijn straks verkrijgbaar in zwart of wit. De TW-E5A en TW-E7A zijn in oktober verkrijgbaar voor respectievelijk 179 euro en 249 euro. De YH-E700A volgt in december en heeft een adviesprijs van 399 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE