NIEUWS

De I150 is de eerste versterker van luidsprekerbouwer Buchardt Audio

De Deense luidsprekerfabrikant heeft zijn eerste product dat geen luidspreker is aangekondigd. Het gaat om een geïntegreerde versterker met de naam I150. De nieuwe I150, die werkt in klasse D, heeft een enkele analoge cinch-ingang en verder digitale ingangen. De levering zal in april 2021 beginnen, maar wie nu bestelt, krijgt korting op de aankoopprijs.

Buchardt Audio I150: geïntegreerde versterker

De I150 van Buchardt Audio is een Hypex NCore klasse D-ontwerp dat 2 x 300 Watt in vier Ohm kan leveren. Met een analoge cinch-lijningang en vier digitale ingangen – waarachter de hoogwaardige ESS Sabre converter van het type ES9028PRO is geplaatst – en een bluetooth ontvanger (versie 5,0, inclusief aptX-HD) zou de I150 uitgerust moeten zijn voor een diversiteit aan toepassingen. Naast luidsprekers kan ook een subwoofer en een externe eindversterker worden aangesloten.

De signaalpaden in de analoge en digitale cuircuits worden gevoed door volledig gescheiden voedingschakelingen, waardoor wederzijdse beïnvloeding van het geluid tot een minimum wordt beperkt. De geïntegreerde versterker kan ook worden aangepast aan de ruimteakoestiek met behulp van een kalibratiesysteem. Ook een handige functie: wie al luidsprekers van Buchardt Audio heeft, kan de versterker met de gratis Buchardt Audio-app “vertellen” welk model hij heeft aangesloten. Op deze manier wordt de DSP in de I150 actief en past de versterker zich optimaal aan de luidsprekers aan.

Buchart Audio: prijs en leveringsinformatie

De eerste levering staat gepland voor april 2021. De normale prijs is 2.500 euro, maar wie eerder bestelt of wie al passieve luidsprekers van Buchardt Audio bezit, kan korting krijgen. Meer weten? Kijk dan op de website van Buchardt Audio.


EDITORS' CHOICE