NIEUWS

Braun lanceert LE-productlijn van draadloze luidsprekers

Het van oorsprong Duitse audiomerk Braun heeft eerder zijn herintreding op de audiomarkt bekend gemaakt. Nu zijn ook de eerste concrete producten aangekondigd, een drietal draadloze luidsprekers die onderdeel zijn van de LE-productlijn. Vanaf november zou de levering moeten gaan beginnen.

Braun: wederopstanding van legendarisch audiomerk

Eerder hebben wij geschreven dat het van oorsprong Duitse merk Braun zijn terugkeer op de audiomarkt heeft aangekondigd. Na een periode van meer dan dertig jaar afwezigheid komen er dus weer producten met daarop de merknaam Braun in de winkel te liggen. Braun is overigens niet echt Duits meer. De merknaam is al jaren in handen van het Amerikaanse Procter & Gamble (P&G) en het is het Britse Pure Audio dat een licentieovereenkomst met P&G heeft gesloten om de merknaam Braun te mogen gebruiken. De nieuwe techniek is dus overwegend Brits.

Ongetwijfeld wordt deels geleund op nostalgische gevoelens die het merk Braun oproept, maar de drie nieuwe draadloze luidsprekers zijn natuurlijk voorzien van nieuwe techniek. De LE-productlijn is al een jaar gelden op de IFA in Berlijn aan het publiek getoond, maar op dat moment was nog niet duidelijk wanneer productie en levering zouden gaan beginnen. Braun/Pure Audio heeft laten weten dat de eerste nieuwe LE-luidsprekers in november geleverd zullen gaan worden.

Braun: LE01, LE02 en LE03

Het uiterlijk van de nieuwe productlijn is gebaseerd op het model LE1 dat Braun in 1959 heeft geïntroduceerd. De drie leden van de LE-productijn heten LE01, LE02 en LE03. Alle drie modellen zijn geschikt voor flexibel gebruik. De langwerpige LE01 en LE02 kunnen verticaal of horizontaal worden gebruikt. Braun kan verschillende voeten en statieven leveren.

Ondanks de aanwezige stembesturing via Google Assistant, is privacy indien nodig gegarandeerd: de interne microfoons die nodig zijn voor stembesturing, kunnen desgewenst 'hard' worden uitgeschakeld. Alle modellen krijgen muzieksignaal via WLAN, Bluetooth, Chromecast en AirPlay 2 of bedraad via een stereo jack aux-ingang. Ondersteuning van de gangbare streamingdiensten is ingebouwd.

Het topmodel Braun LE01 (1.199 euro per stuk) meet 700 x 271 x 99 millimeter (BxHxD) en is uitgerust met vijf actieve drivers en twee passieve radiatoren. Het frequentiebereik loopt van 62 Hz tot 21,5 kHz (-6 dB). De LE01 kan als stereo standalone, mono of in combinatie met een andere LE01 als stereo L/R-luidspreker worden gebruikt.

De Braun LE02 (799 euro per stuk) is een beetje kleiner met zijn 480 x 171 x 84 millimeter (BxHxD), maar herbergt ook een driveropstelling die stand-alone stereogeluid mogelijk maakt. Als je wilt, kun je ook de Braun LE02 mono gebruiken of hem koppelen met een tweede LE02 om een krachtigere stereo-installatie te creëren.

De Braun LE 03 Smart Speaker (379 euro per stuk) is het kleinste model met zijn rechthoekige vorm van 170 x 170 x 84 millimeter. Het is een monoluidspreker, maar twee exemplaren kunnen samen als stereopaar worden geconfigureerd. Ondanks het kleine formaat zijn er twee actieve drivers en twee passieve radiatoren geïnstalleerd.

Meer weten? Kijk dan op de website van Braun Audio.


EDITORS' CHOICE