NIEUWS

Braun’s LE-luidsprekers zijn terug, te zien op IFA 2019

Zoals wij al eerder hebben geschreven komen er binnenkort weer producten op de markt met daarop de merknaam Braun. Na bijna dertig jaar afwezigheid op de audiomarkt gaat het Britse Pure Audio onder de merknaam Braun audioproducten uitbrengen. De legendarische LE-luidsprekers, althans een reïncarnatie daarvan, waren deze week te zien op de IFA.

Braun keert terug op de audiomarkt.

Onlangs hebben wij nog een tweetal artikelen gepubliceerd over het feit dat de merknaam Braun na bijna dertig jaar afwezig te zijn geweest, terug zal keren op de audiomarkt. Lees hier deel 1 en deel 2 over Braun’s terugkeer. Het Britse Pure Audio heeft een licentieovereenkomst met het Amerikaanse Procter & Gamble gesloten, eigenaar van de merknaam, het woordmerk en het beeldmerk Braun, ter exploitatie van de merknaam Braun.

Inmiddels weten we dat onder de naam Braun Audio de klassieke LE-luidsprekers uit 1959 opnieuw worden uitgebracht. Ze zijn deze week voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op de IFA audiobeurs in Berlijn.

Henrik Lorensen, voorzitter van Pure International, die de expoitatie van de merknaam Braun Audio ontwikkelt onder licentie van Procter & Gamble, zegt: “we zijn verheugd onze relatie met de Duitse distributeur Aqipa met Braun Audio uit te breiden. Aqipa heeft bewezen een sterke partner te zijn, niet alleen op het gebied van distributie, maar ook op het gebied van e-commerce, marketing en branding, die van cruciaal belang zijn voor het opnieuw introduceren van een iconisch merk als Braun Audio aan consumenten in heel Europa.”

Diverse nieuwe LE-modellen (meer foto's onderaan het bericht)

Christian Trapl, CEO van Aqipa, voegt toe: “we zijn vereerd deel uit te maken van de comeback van Braun Audio. Aqipa is de voorkeurspartner van meer dan 50 premium lifestyle-merken over de hele wereld en met de toevoeging van Braun Audio groeit het portfolio van spraakmakende audiomerken die vertrouwen op onze marketing- en distributiemogelijkheden. We zijn ervan overtuigd dat de terugkeer van Braun naar de audiomarkt zeer aantrekkelijk zal zijn voor onze handelspartners en de mogelijkheid biedt om nieuwe klantsegmenten te betrekken bij hoogwaardige audioproducten. Met onze ervaring in de premium distributie van lifestyle-merken voor consumenten, is Aqipa uniek gepositioneerd om ervoor te zorgen dat Braun Audio-producten hun weg vinden naar de huizen van consumenten in heel Europa.

We zijn zeer benieuwd naar het eerste klinkende resultaat van de herintroductie van audiomerk Braun.


EDITORS' CHOICE