NIEUWSSennheiser

Sennheiser HD 560S: nieuwe open over-ear hoofdtelefoon

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft de HD 560S aangekondigd, een open over-ear hoofdtelefoon die volgens de fabrikant een hoog draagcomfort combineert met een hoge geluidskwaliteit. De nieuwe Sennheiser HD 560S open hoofdtelefoon is ontworpen om een natuurlijk en realistisch geluid te leveren. Eind deze maand start de levering.

Sennheiser HD 560S

Volgens Sennheiser zijn de drivers van de HD 560S speciaal ontworpen voor nauwkeurigheid en moeten ze betrouwbare A / B-vergelijkingen van mixen, bronnen en mediaformaten mogelijk maken. De HD 560S zou precies moeten reproduceren hoe een titel werkelijk klinkt. De open oorschelpen zouden de geluidsgolven op natuurlijke wijze moeten laten voortplanten. De E.A.R. (Ergonomic Acoustic Refinement)-technologie met gekantelde drivers bootst een optimale luisterdriehoek na, zoals je die vindt in hifi-luidsprekeropstellingen en high-end opnamestudio’s. Dit zorgt voor een brede en gedetailleerde soundstage zonder dat akoestische behandeling van de ruimte nodig is. Zo kunnen luisteraars van de meest neutrale versie van hun muziek genieten, zonder de vervormingen van een gesloten ruimte.

Met een gespecificeerde frequentierespons van 6 Hz tot 38 kHz , een hoge gevoeligheid van 110 dB / 1Volt en de lage vervormingsfactor (<0,05% bij 90 dB), zijn expressieve dynamiek en helderheid, zelfs bij hoge geluidsdruk, gegarandeerd, aldus de fabrikant. Het frequentiebereik is zo vlak als mogelijk en biedt een extra lage, diepe en strakke bas die een geluidsdimensie onthult waar nearfield-luidsprekers vaak moeite mee hebben, met name tussen de 20 en 50 Hz.

Voor uitgebreide luistersessies is een hoofdtelefoon nodig die comfortabel zit of, nog beter, die het gevoel geeft dat hij er niet is. Het open, circumaurale ontwerp van de ultralichte HD 560S met velours oorkussens laat lucht circuleren en raakt de oren van de drager niet eens. Dit voorkomt warmteontwikkeling en de oren van de luisteraar zouden dus koel moeten blijven.

De geheel vernieuwde driver heeft een impedantie van 120 Ohm. Het membraan bevat een speciale polymeermix voor een betere lineaire excursie en helder geluid boven de 10 Hz. De aandrijfmagneet levert een zeer efficiënt vermogen en het dempingssysteem van staalgaas zorgt voor ventilatie.

Voor maximale veelzijdigheid is de HD560S uitgerust met een afneembare kabel van drie meter met een aansluiting van 6,3 mm en een adapter van 3,5 mm met een flexibele kabel van 15 cm. De HD 560S weegt 240 gram

Sennheiser HD 560S: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser HD 560S is vanaf 29 september a.s. verkrijgbaar voor net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE