NIEUWSSiltech

Siltech en Crystal Cable lanceren nieuwe netwerkkabels

De Nederlandse kabelmerken Siltech en Crystal Cable hebben ieder een tweetal netwerkkabels gelanceerd. De nieuwe kabels zijn gemaakt van materialen van een hoge kwaliteit om naar eigen zeggen de integriteit van het signaal over de kabel te garanderen. De RJ-45 stekkers zijn volledig afgeschermd. De koper kan kiezen uit verschillende lengtes.

Crystal Cable: Network Diamond en Absolute Dream

Volgens Crystal Cable worden netwerkkabels met name ontworpen met de hoogst mogelijke snelheid in gedachte. Netwerkkabels zijn eigenlijk altijd wel snel genoeg, maar waar snelheid dus niet de bepalende factor is, is de integriteit van de verzonden data des te meer een klankbepalende factor. Naarmate de snelheid de afgelopen jaren omhoog is gegaan, is immers de gevoeligheid voor verstoringen eveneens toegenomen, aldus de verklaring van Crystal Cable. Reden waarom de ingenieurs van Crystal Cable aan de slag zijn gegaan om een tweetal nieuwe netwerkkabels te ontwikkelen.

De nieuwe Network Diamond heeft geleiders die gemaakt zijn van Crystal Cable’s eigen zilvergoud legering. De Networt Absolute Dream heeft geleiders gemaakt van monocrystalline zilver. Als isolatiemateriaal wordt polytetrafluoretheen (PTFE) gebruikt dat beter bekend is onder de productnaam teflon. De geleiders hebben een dubbele afscherming en ook de RJ-45 stekkers zijn volledig afgeschermd.

De adviesprijzen zijn als volgt:

  • Crystal Cable Network Diamond: 1m, 871,20 euro; 2m, 1.149,50 euro; 139,15 euro per 0,5m extra
  • Crystal Cable Network Absolute Dream: 1m, 1.754,50 euro; 2m, 2.299 euro, 272,25 euro per 0,5m extra

 

Siltech Classic Network en Royal Signature Network Crown

Ook volgens Siltech is data-integriteit belangrijker dan snelheid. Siltech heeft naar eigen zeggen superieure materialen gebruikt die zullen zorgen voor een zeer lange en probleemloze levensduur.

De Classic Network heeft geleiders die gemaakt zijn van een legering van zilver en goud dat Siltech gebruikt onder de naam S9. De Royal Signature Network Crown gaat nog een stap verder met geleiders van S8 monocrystalline zilver. Ook Siltech gebruikt teflon als isolatiemateriaal en afgeschermde stekkers.

De adviesprijzen zijn als volgt:

  • Siltech Classic Network: 1m, 906,29 euro; 2m, 1.208,79 euro, 151,25 euro per 0,5m extra
  • Siltech Royal Signature Network Crown: 1m, 1.632,29 euro; 2m, 2.176,79 euro, 272,25 euro per 0,5m extra


EDITORS' CHOICE