ThuisTesters gezocht voor de English Electric 8Switch

De Britse kabelfabrikant The Chord Company heeft in het voorjaar een nieuw submerk gelanceerd: English Electric. Het eerste product is een audiofiele switch van 499 euro die enkel en alleen is ontwikkeld om het beste te halen uit geluidsapparatuur met een netwerkaansluiting. Wat de prestaties zijn voor dat prijskaartje? Dat kun je lezen in onze uitgebreide review, maar we horen dat ook graag van jullie! Meld je daarom onderaan deze pagina aan als panellid voor een thuistest.

English Electric 8Switch

De English Electric is een 8-poort Gigabit Streaming Switch waarbij extra zorg is uitgegaan naar kritieke punten. Intern is aandacht besteed aan laag- en hoogfrequente noise isolatie en de interne klok. De 8Switch maakt gebruik van een op maat gemaakte TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator) met een nauwkeurigheid van 0,1ppm. Dit is een veel betere waarde dan bij regulier kristallen en dit zorgt volgens de fabrikant voor een stabielere datatransmissie en een afname van jitter. Een EMI absorber zorgt ervoor dat elektromagnetische interferentie verder wordt gereduceerd. De betere prestaties, aanpak van (elektro)mechanische invloeden en de verlaging van jitter (90% minder!) zorgen voor een stap vooruit in geluidskwaliteit in vergelijk met normale switches.

English Electric 8Switch: behuizing en voeding

De behuizing van de 8Switch heeft uiteraard ook meer aandacht gekregen dan de behuizing van een normale switch. De kast is gemaakt van aluminium en zorgt voor een goede afscherming van mechanische en elektrische beïnvloeding. De voeten zorgen ervoor dat er een mechanische ontkoppeling is met de ondergrond.

De medical-grade voeding is ontworpen om elektrische noise te reduceren en voorkomt dat onregelmatigheden in het stroomnet de switch kunnen beïnvloeden. De 8Switch wordt standaard geleverd met een hoogwaardige The Chord Company C-Stream 0,75M netwerkkabel t.w.v. 50 euro voor optimale prestaties.

English Electric 8Switch: Touch & Try Thuistest

Wat houdt onze actie in? We zoeken in de komende twee weken drie lezers die de 8Switch zelf eens aan de tand willen voelen en daar een user review over willen schrijven. Het enige wat je dan nu hoeft te doen, is onderstaand je gegevens achterlaten, en natuurlijk even te laten weten waarom jij graag met deze audiofiele accessoire aan de slag gaat. Op vrijdag 16 oktober selecteren we dan drie winnaars die in de week erna de 8Switch thuis mogen verwachten. Vervolgens mag je er een paar weken gebruik van maken, om afsluitend je ervaringen op te tekenen in een review die we op HIFI.NL gaan publiceren. 

*DEZE ACTIE IS VERLOPEN, DE WINNAARS KREGEN VRIJDAGMIDDAG 16 OKTOBER BERICHT

MERK

EDITORS' CHOICE