Karan Acoustics lanceert Master Collection LINEb voorversterker

Het in Servië gevestigde audiobedrijf Karan Acoustics heeft de LINEb aangekondigd, een voorversterker die meespeelt aan de bovenkant van de markt. De nieuwe LINEb is lid van de Master Collection productlijn van de Servische fabrikant en toont naar eigen zeggen het belang dat Karan hecht aan het belangrijkste audiocomponent dat na de bron als eerste verschijnt in de signaalketen. Dit is immers, zo redeneert Karan, waar het nog zwakke audiosignaal, of het nu naar het digitale of audiodomein gaat, het kwetsbaarst is. De nieuwe LINEb van Karan Acoustics zou in oktober op de markt moeten komen.

Karan Acoustics Master LINEb: voorversterker met zeer hoog frequentiebereik

De nieuwe Master LINEb van Karan Acoustics bestaat uit één chassis, zonder een externe voeding. Hierin verschilt de LINEb van het vlaggenschipmodel LINEa dat wèl voorzien is van een externe voeding. Voor het overige heeft de LINEb wel de nodige overeenkomstige ontwerpkenmerken als het vlaggenschipmodel LINEa van Karan Acoustics. De LINEb weegt 17,4 kilogram en is dus geen lichtgewicht.

De LINEb heeft een nauwgezette circuit lay-out en doet een appèl op rode loper onderdelen zoals Audyn-Cap Reference-condensatoren. De gebruiker krijgt een viertal XLR-ingangen en een tweetal cinch-ingangen tot zijn beschikking, samen met twee gebalanceerde XLR-uitgangen en een geaarde aan/uit-schakelaar. Het hele circuit is symmetrisch uitgevoerd en werkt in klasse A zonder terugkoppeling.

Gebruikers kunnen een versterkingsfactor van + 6 dB en + 9 dB selecteren. De ingangsimpedantie is 30 kOhm, de uitgangsimpedantie slechts 90 Ohm. De frequentierespons is volgens de fabrikant volledig vlak over 20 Hz tot 20 kHz op niveau 0dB. Op niveau -3 dB loopt het frequentiebereik van 1,5 Hz tot 3 MHz. Harmonische vervorming en intermodulatievervorming spelen pas een rol bij het derde cijfer achter de komma, bij volledige uitsturing. De opgegeven stijgtijd is kleiner dan 450 ns. De ongewogen S/R-verhouding is groter dan 120 dB.

De kenmerkende stevige ronde afstandsbediening van Karan wordt meegeleverd met de LINEb. De koper krijgt vijf jaar garantie.

Karan Acoustics Master LINEb: prijs en leveringsinformatie

De Karan Acoustics Master Collection LINEb voorversterker kan naar verwachting geleverd worden vanaf de komende maand oktober. De adviesprijs is 24.000 euro.

EDITORS' CHOICE