NIEUWSSennheiser

Sennheiser lanceert HD 800 S Anniversary Edition hoofdtelefoon

“Klaar met draadloze oordopjes en belangstelling voor echt goed geluid? Bekijk dan Sennheiser's nieuwe jubileumeditie van een van de meest populaire hoofdtelefoons, de HD 800 S,” aldus de Duitse fabrikant Sennheiser. De nieuwe HD 800 S hoort bij de top op het gebied van hoofdtelefoons, maar er zijn slechts 750 exemplaren van de Sennheiser HD 800 S Anniversary Edition beschikbaar. De limited-edition HD 800 S Anniversary Edition-hoofdtelefoon kost net geen 1.600 euro en de verkoop start volgende week.

Sennheiser HD 800 S Anniversary Edition

Natuurlijk hebben draadloze oordopjes ook een toepassing en kunnen ze handig zijn in gebruik, met name op reis, tijdens sporten en in de regen. Het betere geluid komt echter uit over-ear hoofdtelefoons, zoals de HD 800 S van Sennheiser. Dit jaar viert de Duitse audiofabrikant Sennheiser zijn jubileum van 75 jaar en de HD 800 S Anniversary Edition belooft een ervaring van de hoogste kwaliteit.

De nieuwe open over-ear hoofdtelefoon bieden een enorm frequentiebereik van 4 Hz tot 51 kHz en de drivers met een diameter van 56 mm zijn gemaakt van Sennheiser's gepatenteerde duofol-transducer materiaal. Dit is bedoeld om “exacte muziekweergave en reductie van resonanties te bieden, waarbij de totale harmonische vervorming op minder dan 0,02 procent wordt gehouden.” Bovendien krijg je de absorbertechnologie van Sennheiser die ongewenste pieken in de frequentierespons vermijdt. De HD 800 S Anniversary Edition richt het geluid ook onder een kleine hoek naar het oor voor een ruimtelijk geluidsbeeld.

De HD 800 S-jubileumeditie wordt geleverd in een exclusieve matgouden kleur en elk van de in totaal 750 exemplaren heeft een lasergegraveerd serienummer op de hoofdband. Ze zijn gemaakt van een combinatie van glasvezelversterkt plastic, veganistisch velours en gaas van roestvrij staal.

“Onze referentie-hoofdtelefoon HD 800 S is een bewijs van deze passie die ons al 75 jaar drijft. Ze worden gekoesterd door audiofielen over de hele wereld, dus wilden we ons jubileum vieren met een collector's edition van dit zeer speciale model,” aldus de verklaring van Dr. Andreas Sennheiser, co-CEO van Sennheiser.

Sennheiser HD 800 S Anniversary Edition: prijs en leveringsinformatie

De HD 800 S Anniversary Edition kan reeds worden besteld, maar levering zal niet eerder dan volgende week beginnen. De prijs is net geen 1.600 euro en er zijn slechts 750 exemplaren beschikbaar. Meer weten? Kijk dan op de website van Sennheiser.

EDITORS' CHOICE

 • of een set DALI Oberon 1 of 5!
  Win een Bluesound PowerNode 2i
  of een set DALI Oberon 1 of 5!
  lees meer »
 • Maand(en) van de HIFI
  Ferry Kremers Audio Consultancy & Sales
  Maand(en) van de HIFI
  lees meer »
 • Samsung Q-Serie home cinema soundbar
  ThuisTesters gezocht!
  Samsung Q-Serie home cinema soundbar
  lees meer »