NIEUWSElac

Elac presenteert de Uni-Fi 2.0-serie


Sinan Kökbugur | 11 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Elac

De Duitse luidsprekerbouwer Elac heeft zijn productlijn Uni-Fi herzien. De nieuwe productlijn heeft simpelweg Uni-Fi 2.0 en bestaat uit de leden UB52, UF52 en UC52. Alledrie zijn drieweg luidsprekers afgewerkt in zwart essenhout. Vanaf november staan de nieuwe luidsprekers naar verwachting in de winkel.

Elac Uni-Fi 2.0: drieweg luidsprekers

Met de nieuwe Uni-Fi 2.0 presenteert het in Duitsland gevestigde Elac een technische en visuele update van de Uni-Fi-serie, maar het concept van de eerste Uni-Fi-generatie bleef behouden. De 2.0-serie bestaat uit monitorluidspreker UB52, vloerstaander UF52 en centerluidspreker UC52.

Het akoestische middelpunt van elke Uni-Fi-luidspreker is de concentrisch geconstrueerde middentoner en tweeter. Deze constructie produceert volgens de fabrikant een boeiend nauwkeurig, ruimtelijk geluid en een constante hoge weergavekwaliteit in alle luisterposities. Neodymium, aluminium, koper, polyamide en zijde worden gebruikt en de hoge materiaalkosten en productiekosten moeten een perfecte aandacht voor detail en een breed frequentiebereik garanderen.

De diafragma's van de woofers en de ringradiator van het concentrische chassis van de Uni-Fi 2.0 bestaan elk uit een enkel stuk reliëf aluminium. Afhankelijk van het model vullen maximaal drie mid-bass-luidsprekers het concentrische chassis aan. Hoewel de gewijzigde vorm van de diafragma's resulteert in een grotere stijfheid, in combinatie met het krachtige magneetsysteem, moet een dynamische en nauwkeurige weergave in de bassen en lagere middentonen worden gecreëerd, die altijd zelfverzekerd lijkt, ongeacht de grootte van de luidspreker.

Elac heeft naar eigen zeggen ook de nodige aandacht besteed aan de constructie van de kasten. De dikke wanden van de kast zijn gemaakt van MDF en de interne versterkingen zijn ontworpen om ongewenste verkleuring van het geluid te voorkomen. Zorgvuldig ontworpen cross-overs moeten niet alleen zorgen voor een optimale toewijzing van frequentiebanden aan de bijbehorende drivers, maar ook voor een nog meer lineaire impedantiecurve. De kasten zijn omplakt met een hoogwaardige folie.

Elac Uni-Fi 2.0: prijzen en leveringsinformatie

De Uni-Fi 2.0 is vanaf november 2020 verkrijgbaar in de afwerking zwart essenhout. De adviesprijs voor de compacte UB52 is 300 euro per stuk, die voor de vloerstaande UF52 600 euro per stuk en de UC52 wisselt straks voor 350 euro per stuk van eigenaar.

EDITORS' CHOICE