NIEUWSUltrasone

Ultrasone Volcano: prijzige hoofdtelefoonversterker, met levenslange garantie

Het Duitse audiobedrijf Ultrasone heeft de Volcano uitgebracht, een zeer kostbare hoofdtelefoonversterker met buizentechnologie aan boord. Elke Volcano is een zorgvuldig handgemaakte eenheid, in een solide metalen chassis voorzien van een metalen frontpaneel en zijpanelen van echt hout. De koper krijgt levenslang garantie op zijn Volcano. Het kost een paar centen maar dan heb je wel je hele leven lol van de Volcano.

Ultrasone Volcano: hoogwaardige hoofdtelefoonversterker

De in Beieren gevestigde hoofdtelefoonfabrikant Ultrasone heeft zojuist een nieuwe state-of-the-art product geïntroduceerd als aanvulling op zijn bestaande high-end Edition Series-hoofdtelefoons. Ontworpen door Ultrasone en vervaardigd in Hongarije, zet de nieuwe Volcano hoofdtelefoonversterker de traditie van het merk voort om te streven naar referentieproducten met superieure geluidskwaliteit, die ook perfect zijn afgestemd op de Ultrasone Edition 15 referentiehoofdtelefoons.

Rijkdom aan details, driedimensionaliteit, diepte en een bijna stoïcijnse kalmte, zelfs met grote dynamische variaties: dit zijn traditioneel de deugden die Ultrasone identificeerde om de nieuwe high-end versterker van het bedrijf te karakteriseren. Zoals Ultrasone uitlegt, was dit het startpunt voor het Volcano-project, dat erop gericht was “uit te blinken met uitbundige muzikaliteit en een volledig vermoeidheidsvrije luisterervaring.” Als liefhebber van buizencircuits, heeft Ultrasone alle componenten zorgvuldig uitgekozen, inclusief de buizen en een extra grote ringkerntransformator, om ervoor te zorgen dat de Volcano een sterke combinatie van geluid en vermogensafgifte kan leveren.

“Ervaren ontwikkelaars weten dat elke onnodige component in het signaalpad een negatief effect heeft op de geluidskwaliteit. Compromisloze audiotechnologie moet daarom worden beperkt tot het absoluut noodzakelijke,” aldus Ultrasone. De Volcano van Ultrasone implementeert dit concept consequent, waarbij elk afzonderlijk onderdeel is geoptimaliseerd voor geluid van hoge kwaliteit. De meegeleverde hoogwaardige voedingskabel is geen uitzondering.

De Volcano is voorzien van ongebalanceerde cinch- en gebalanceerde XLR-aansluitingen, terwijl de voorkant beperkt is tot de aan/uit-schakelaar, een grote volumeregelaar en de hoofdtelefoonuitgangen. in de vorm van een ongebalanceerde 1/4 inch jack, maar er zijn ook gebalanceerde Pentaconn- en XLR-aansluitingen. De hoofdtelefoonuitgangen kunnen parallel worden gebruikt.

De Ultrasone Volcano-hoofdtelefoonversterker ondersteunt elk type hoofdtelefoon met een impedantie van 32 Ohm tot 600 Ohm en is ook ontworpen om perfect te passen bij de referentie Edition 15-hoofdtelefoon en niet alleen qua geluid. Het frequentiebereik van de Volcano loopt van 3 Hz tot 100 kHz. Net als de referentiekoptelefoon van Ultrasone, gebruikt de Volcano geselecteerde materialen van duurzame, lokale leveranciers, met vakmanschap van het allerhoogste niveau. De hoofdtelefoonversterker wordt zelfs geleverd in een houten kist, passend bij de houtselectie die voor de zijpanelen wordt gebruikt.

“Deze versterker staat voor alles wat Ultrasone de afgelopen dertig jaar heeft onderscheiden. Onze fabriek in Gut Raucherberg, niet ver van het Starnbergmeer, richt zich op een maximale levensduur van zijn producten en maakt reparatie mogelijk, zelfs lang na aankoop. Ultrasone onderstreept deze kwaliteit. standaard met langetermijngaranties op alle gefabriceerde producten,” zegt Michael Willberg, CEO van Ultrasone AG. Met de Volcano gaat de Beierse fabrikant echter nog verder: de koper krijgt een levenslange garantie op de hoofdtelefoonversterker. Dat is niet misplaatst in aanmerking nemende dat de Volcano op bestelling wordt gebouwd en de prijs begint bij 19.000,00 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van Ultrasone.


EDITORS' CHOICE