NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic kondigt derde generatie T1 en T5 hoofdtelefoons aan

Het Duitse Beyerdynamic heeft de derde generatie van de high-end T1 (open) en T5 (gesloten) hoofdtelefoons gelanceerd. Beide hoofdtelefoons hebben drivers die zijn gebaseerd op de Tesla-technologie van Beyerdynamic. De nieuwe hoofdtelefoons zijn gecertificeerd voor hi-res audio met een focus op de authentieke en realistische weergave, vooral in de bovenste middentonen. En ze worden geleverd met verbeterde vervangbare kabels.

Beyerdynamic T1 en T5: open en gesloten over-ear model met vrijwel dezelfde specificaties

De nieuwe T1 en T5 van het Duitse Beyerdynamic is de derde generatie Tesla hoofdtelefoons. De nieuwe over-ear modellen combineren volgens de fabrikant een verfijnd ontwerp met nauwkeurig afgestemd geluid voor muziekliefhebbers. De twee koptelefoons bieden een geoptimaliseerde akoestiek en een verbeterd ontwerp. Volgens het Duitse merk tilt deze derde generatie de muziekbeleving naar een hoger niveau.

Met zijn open ontwerp, biedt de T1 een echt driedimensionale geluidservaring, terwijl het ruimtelijke geluid een zachte basversterking krijgt voor een warmere geluidservaring. De T5 is een gesloten ontwerp. Luisteraars kunnen optimaal genieten van hun muziek doordat externe geluiden worden verminderd. De drivers zijn geplaatst in een schuine stand voor een helder en natuurlijk geluid. Deze nieuwe generatie verbetert de geluidsweergave met afgestemde hogere middentonen. Zowel stemmen als instrumenten zijn nu nog duidelijker waarneembaar, aldus Beyerdynamic.

Beide hoofdtelefoons zijn voorzien van drivers die zijn gebaseerd op de Tesla-technologie van Beyerdynamic, ontwikkeld en geproduceerd in het hoofdkantoor van het bedrijf in Heilbronn, Duitsland. In beide hoofdtelefoons zijn hoogwaardige materialen gebruikt. De T1 en T5 hebben beide jukken van geanodiseerd geborsteld aluminium en een hoofdband bedekt met alcantara. Dat is elegant en het zou ook lekker moeten zitten.

De oorschelpen van de T1 zien er elegant uit met een geperforeerd patroon dat volgens een complex productieproces in het gelakte roestvrij staal is verwerkt. De T5 is gebaseerd op hetzelfde ontwerp, maar als gesloten model heeft de behuizing een structuur met geborsteld en gelakt aluminium.

In de beste traditie van het merk hebben beide modellen oorkussens die voor een hoog draagcomfort moeten zorgen. Dit wordt bereikt dankzij een vulling van traagschuim van de oorkussens, die zich door warmte en druk aanpassen aan de vorm van het hoofd. De T1 heeft ademende zachte velours hoesjes voor de oorkussens waardoor ze goed om de oren passen. De oorkussens van de T5 zijn gemaakt van synthetisch leer, hetgeen helpt bij het buitensluiten van externe geluiden.

Zowel de T1  als de T5 wordt geleverd met textiel beklede kabels. De hoes maakt de kabels flexibeler en prettiger in gebruik. De kabels zijn afneembaar en kunnen dus gemakkelijk worden vervangen. De textielomhulling beschermt ook de zeer zuivere OCC7N-koperen geleiders, die zorgen voor de best mogelijke signaaloverdracht. Vanwege hun impedantie van 32 Ohm, kunnen beide hoofdtelefoons thuis met of met mobiele apparaten worden gebruikt.

De specificaties van beide hoofdtelefoons zijn grotendeels gelijk aan elkaar. Het frequentiebereik loopt volgens de fabrikant van 5 Hz tot 50 kHz. Het gewicht is 360 gram. De maximale SPL is 124 dB bij 300 mWatt. Bij 1 mWatt is de geluidsdruk 100 dB.

Beyerdynamic T1 en T5: prijs en leveringsinformatie

De T1 en T5 zijn verkrijgbaar voor een prijs van 1.033 euro. Kabels en een transportdoos worden meegeleverd. Meer weten? Kijk dan op de website van Beyerdynamic.

EDITORS' CHOICE