NIEUWSPhilips

Philips lanceert soundbars en draadloze speakers met Ambilight-functie


Sinan Kökbugur | 02 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Philips

TP Vision, de houder van het oerhollandse Philips-merk, heeft nieuwe soundbars en draadloze luidsprekers met Ambilight-functie aangekondigd. Philips onderscheidt zich met zijn Ambilight techniek van andere producenten van televisies. De draadloze luidsprekers W6505 en W6205 kunnen meekleuren met de Ambilight-televisies van Philips. De nieuwe producten komen in de loop van volgende maand op de markt.

Philips Fidelio B97 Soundbar

De Philips Fidelio B97 soundbar is een slanke soundbar voorzien van een 7.1.2. multi-channel configuratie, met zowel Dolby Atmos Elevation-speakers als Philips Fidelio’s Surround-on-Demand technologie. Surround-on-Demand wil zeggen dat de Philips Fidelio B97 twee afneembare draadloze luidsprekers bevat die als linker-en rechterkanaal functioneren wanneer ze zijn aangesloten op de hoofdbalk. Tevens kunnen ze separaat in de kamer worden geplaatst als draadloze surround-boxen voor filmische geluidsprestaties. De afneembare luidsprekers worden opgeladen als ze zijn bevestigd aan de hoofdbalk.

Het Philips Fidelio B97-systeem bevat in totaal 17 drivers, waaronder acht geporteerde’ bas/mid-racetrack drivers. Elke afneembare speaker is voorzien van een racetrack driver en werkt samen met een aantal andere drivers, wanneer het linker- en/of rechterkanaal is aangesloten aan de hoofdspeaker. Nog twee andere drivers werken samen als onderdeel van het middenkanaal.

De soundbar heeft tevens zes 19mm soft dome-tweeters, twee voorwaarts gerichte tweeters en één zijwaarts gerichte tweeter, welke zijn gemonteerd in elk van de afneembare luidsprekers. Nog eens twee schuine, zijwaarts gerichte tweeters zijn verborgen in het hoofdgedeelte en worden pas geactiveerd wanneer de twee draadloze delen worden ontkoppeld. Voor een complete meeslepende geluidservaring, beschikt de Philips Fidelio B97 ook over schuine, omhooggerichte 2,5-inch Dolby Atmos Elevation-speakers. Tenslotte heeft Philips een acht inch bas-speaker in een aparte draadloze subwoofer gemonteerd voor de laagste basfrequenties tot 35 Hz.

De Philips Fidelio B97 beschikt over een hoogwaardig reservevermogen van 500 Watt voor het hoofdsysteem, en 240 Watt voor de subwoofer.

De indrukwekkende 3D-bioscoopgeluidsprestaties worden mogelijk gemaakt dankzij de compatibiliteit met zowel Dolby Atmos als DTS:X-systemen. Daarbovenop is de B97 soundbar een van Philips’ eerste producten met een IMAX Enhanced-certificering.

Gemakkelijke connectiviteit wordt geleverd door de dubbele HDMI 2.1-connectoren met zowel eARC als 4K-ondersteuning. De Philips Fidelio B97 biedt ook draadloze connectiviteit via zowel Bluetooth als Apple Airplay voor het spelen van muziek. Eveneens maakt de soundbar deel uit van het Philips Wireless Home-systeem, voor een eenvoudige draadloze multiroom-verbinding via DTS Play-Fi.

De installatie en bediening van de soundbar verloopt eenvoudig en ongecompliceerd dankzij de Philips Sound-app en koppeling met Google Assistant en Amazon Alexa.

De Philips Fidelio B97 soundbar is in oktober verkrijgbaar voor 1.200 euro.

Philips Fidelio B95 Soundbar

De Philips Fidelio B95 is het kleinere zusje van de B97, met een 5.1.2-formaat en zonder Surround-on-Demand technologie. De B95 beschikt over 14 drivers in totaal, inclusief vijf 19 mm soft dome-kanalen (drie vooraan, twee schuin-zijwaarts), drie paar geporteerde bas/mid-racetrack drivers en twee schuin omhooggerichte Dolby Atmos Elevation-eenheden.

Het systeem verdeelt de speakers in toegewijde linker-, rechter- en middenkanalen om het breedste geluid mogelijk te maken met loepzuivere stemhelderheid. De diepste bas, tot 35 Hz, wordt verwerkt door een aparte draadloze subwoofer met acht inch grote driver.

Het hoofdsysteem van de Philips Fidelio B95 soundbar bezit een krachtige 450 Watt en 240 Watt voor de subwoofer.

De Philips Fidelio B95 soundbar is in oktober verkrijgbaar voor 900 euro.

Philips W6505 en W6205: draadloze luidsprekers met Ambilight-functie en DTS Play-Fi

De twee nieuw aangekondigde draadloze luidsprekers genaamd W6205 en de grotere W6505, zijn onderdeel van het zogeheten Philips TV & Sound Wireless Home System. De luidsprekers zijn voorzien van DTS Play-Fi, waarmee vanuit televisies of andere apparaten draadloos audio is door te sturen naar de luidsprekers. Koppeling en bediening gaat via de Philips Sound-app, waarmee Philips-tv's of audioproducten met elkaar te verbinden zijn. DTS Play-Fi wordt ondersteund bij de Android TV-televisies die Philips dit jaar uitbrengt en die ondersteuning komt later via een firmware-update ook beschikbaar voor Android TV-modellen van Philips die in 2019 zijn uitgekomen.

De toevoeging van de zogeheten Works with Ambilight-functie is de meest in het oog springende eigenschap van deze twee draadloze luidsprekers. De ingebouwde ledverlichting die kan worden gesynchroniseerd met het Ambilight-systeem van een Philips-tv.

Wat is Ambilight? Als de televisie bijvoorbeeld veel groene kleuren in beeld toont, wordt de achterliggende wand groen verlicht. Met de nieuwe luidsprekers wordt niet alleen de muur achter de televisie groen gekleurd door de leds in de televisie, maar deze groene kleur wordt gelijktijdig gekopieerd door de leds in de speakers.

De W6505 is de grootste van de twee en dient horizontaal te worden geplaatst. De kleinere W6205 is verticaal georiënteerd. De W6505 bevat een versterker met een vermogen van 80 Watt, twee één-inch tweeters, twee 3,5-inch woofers en twee basradiatoren. De W6205 heeft een 40 Watt versterker, een enkele één-inch tweeter, een enkele 3,5-inch woofer en twee basradiatoren.

Beide modellen ondersteunen bluetooth, Google Chromecast, Apple Airplay 2, Spotify Connect en meerdere streamingdiensten via de Philips Sound-app. Ook zijn de stemassistenten van Google, Amazon en Apple in te zetten in combinatie met de luidsprekers.

De W6505 en de W6205 komen in de loop van volgende maand beschikbaar, voor adviesprijzen van 300 euro en 200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • of een set DALI Oberon 1 of 5!
  Win een Bluesound PowerNode 2i
  of een set DALI Oberon 1 of 5!
  lees meer »
 • Maand(en) van de HIFI
  Ferry Kremers Audio Consultancy & Sales
  Maand(en) van de HIFI
  lees meer »
 • Samsung Q-Serie home cinema soundbar
  ThuisTesters gezocht!
  Samsung Q-Serie home cinema soundbar
  lees meer »