NIEUWSTechnics

Technics SL-1210MK7R: direct-drive draaitafel met Red Bull twist

Het Japanse audiomerk Technics is op 31 juli 2020 een wereldwijd samenwerkingsverband aangegaan als officiële internationale partner van Red Bull BC One, de grootste breakdancecompetitie ter wereld. Ter ere van deze samenwerking introduceert Technics in september wereldwijd de limited edition 'Red Bull BC One' SL-1210MK7R. In de loop van deze maand zou de draaitafel op de markt moeten komen.

Technics SL-1210MK7R: gericht op breakdancers

De SL-1200-serie van Technics is als essentieel instrument voor dj’s altijd al nauw verbonden geweest met de breakdancecultuur. Red Bull BC One staat internationaal bekend als het meest prestigieuze breakdance-event. Het limited-edition model, de SL-1210MK7R, is speciaal ontworpen als eerbetoon aan alle breakdancers die via de Red Bull BC One-competitie de hoogste regionen van de dans hopen te bereiken.

De SL-1210MK7R is gebaseerd op de SL-1210MK7 en heeft de volgende speciale c.q. afwijkende kenmerken:

  1. Rode naaldhouder in de Red Bull-kleur
  2. Goudkleurige toonarm
  3. Slipmat met BC One-design
  4. Speciaal vinyl label met twee bedieningsopties
  5. Technics x Red Bull BC One-label

Technics SL-1210MK7R: hetzelfde uitzonderlijke bedieningsgemak als de SL-1210MK7

De nieuwe Red Bull draaitafel heeft een kernloze langzaam draaiende direct-drive-motor voor stabiele rotatie en krachtige koppel. Het draaiplateau wordt rechtstreeks aangedreven Dit systeem biedt verschillende voordelen. Het levert uitstekende prestaties, zoals een nauwkeurige rotatie en krachtige koppel, heeft geen onderdelen die moeten worden vervangen en behoudt langdurig zijn betrouwbaarheid. Echter, naar verluidt veroorzaakte het direct-drive-systeem af en toe onregelmatigheden in de rotatie, ofwel cogging. Voor de SL-1210MK7R werd daarom een kernloze direct-drive-motor ontwikkeld. Deze motor heeft een kernloze stator. Door de ijzeren kern uit de stator te verwijderen, is de hoofdoorzaak van cogging weggenomen.

Daarnaast is de magnetische kracht van de rotormagneten gemaximaliseerd. Ook is de ruimte tussen de kernloze stator en de rotormagneten geoptimaliseerd, waardoor een krachtig koppel is gerealiseerd dat gelijk is aan dat van de SL-1200MK5. Deze motor met zijn soepele rotatie en krachtige koppel geeft het geluid uit de groeven van een analoge plaat nauwkeurig en getrouw weer.

Technics SL-1210MK7R: gevoelige toonarm

De toonarm is een universele S-vormige toonarm met statische balans. Ook een kenmerk van Technics. De buis van de toonarm is gemaakt van lichtgewicht aluminium met een hoge stijfheid. Het lagergedeelte van de toonarm met cardanische ophangconstructie bestaat uit een bewerkte behuizing met precisielagers. Hierdoor worden de groeven nauwkeurig gevolgd en springt de naald minimaal, zelfs bij zwaar gebruik zoals scratchen.

Technics SL-1210MK7R: dubbelgelaagd draaiplateau met verbeterde vibratiedemping

Het draaiplateau bestaat uit twee lagen met geluiddempend rubber dat de hele achterkant bedekt om ongewenste resonantie in de gegoten aluminium draaischijf te elimineren. Het draaiplateau is zeer stevig en dempt vibratie in hoge mate. Dit voorkomt dat storende vibratie wordt doorgegeven aan de vinylplaat, zodat het geluid helder klinkt.

In het chassis, een essentieel element als het gaat om het beperken van externe vibratie, is een verbeterde technologie voor de geluidskwaliteit toegepast die het resultaat is van de ontwikkeling van hoogwaardige draaitafels. Het gegoten aluminium chassis is geïntegreerd met een speciaal materiaal dat bestaat uit een mengsel van ABS en glasvezel, waardoor een dubbelgelaagde constructie is ontstaan. De combinatie van dit speciale, sterke materiaal en een metalen chassis heeft de stijfheid en vibratiedemping vergroot. Het resultaat is een robuuste behuizing en een prachtige geluidsweergave.

De isolator bestaat uit een veer en rubber voor optimale frequentiekenmerken en sluit bij een hoog geluidsniveau externe vibratie ook effectief buiten.

Technics SL-1210MK7R: afneembare kabels

De stroom- en geluidskabels hebben aansluitingen die het loskoppelen van de kabels mogelijk maken. De phono-aansluitingen zijn verguld om vermindering van de geluidskwaliteit te minimaliseren. Indien nodig kunnen de kabels eenvoudig worden vervangen.

Technics SL-1210MK7R: aanloopkoppel, aanpasbare remsnelheid en andere functies

In de SL-1210MK7 is de nieuwste motorregeltechnologie toegepast, een technologie die werd verfijnd door de ontwikkeling van Blu-ray producten. Met behulp van een microcomputer zorgt deze geavanceerde motorregeltechnologie voor optimale prestaties bij normale rotatie.

Daarnaast wordt nauwkeurig gereageerd op verschillende speelstijlen van dj's, zoals scratchen. Het aanloopkoppel en de remsnelheid kunnen apart worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker.

Het toerental kan worden ingesteld op 33-1/3, 45 of 78 toeren per minuut. Met de pitchregelfunctie kan het toerental nauwkeurig worden afgesteld tot ±8%/±16%. Deze functie zorgt voor een nauwkeurige en stabiele fijnafstelling dankzij de volledig digitale regeling met verbeterde trackingprestaties.

De draaischijf draait achteruit als de snelheidsknop en start/stop-knop tegelijk worden ingedrukt. Dit betekent dat er meer speelstijlen mogelijk zijn voor dj's.

De naaldverlichting heeft een nieuwe drukconstructie en is voorzien van een extra heldere led met lange levensduur. Het verlichtingsgebied en de intensiteit werden aangepast om de zichtbaarheid van de naaldpunt in een donkere omgeving te verbeteren ten opzichte van eerdere modellen.

Technics SL-1210MK7: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de nieuwe SL-1210MK7 in de loop van september op de markt. De prijs moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE