McIntosh Group verkoopt Audio Research aan TWS Enterprises LLC

TWS Enterprises LLC, een niet-beursgenoteerd bedrijf dat volledig eigendom is van Trent Suggs, heeft ermee ingestemd om Audio Research te kopen van de McIntosh Group, onder voorbehoud van voltooiing van een due diligence-onderzoek dat naar verwachting zal worden afgerond tegen het einde van deze maand. Audio Research viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Is het tijd voor een nieuw avontuur in de reis naar hoogwaardige muziekreproductie?

Gedurende de afgelopen zes jaar dat Audio Research eigendom is van de McIntosh Group, heeft het meer marketingmogelijkheden en blootstelling aan nieuwe marktsegmenten genoten. Het Design Lab van McIntosh Group definieerde ook een nieuw industrieel ontwerp met iconische elementen van producten uit het verleden in combinatie met een verfijnde, gemoderniseerde esthetiek. Audio Research-producten werden tentoongesteld met de andere merken van de McIntosh-groep, met als resultaat een brede zichtbaarheid in de markt.

“Het was een eer en een voorrecht om de afgelopen drie jaar Audio Research te mogen leiden,” zegt Jeff Poggi, Co-CEO van de McIntosh Group. “Met gemengde gevoelens verkopen we Audio Research. Het was lonend om samen te werken met het gepassioneerde team van audiofiele enthousiastelingen en ambachtslieden die van Audio Research het meest gerespecteerde high-end buizenelektronicabedrijf ter wereld maakten. Toch kan ik niet gelukkiger zijn wetende dat het merk onder grote leiding zal staan met Trent Suggs aan het roer.”

Audio Research Corporation werd in 1970 opgericht door William Z. Johnson en is een van de oudste fabrikanten van vacuümbuiselektronica ter wereld. Opgericht met het enige doel om de allernieuwste muziekweergave te verbeteren, is het tegenwoordig een van de meest erkende merken in hoogwaardige muziekweergavesystemen.

Er zullen twee bekende toevoegingen aan het team zijn: Trent Suggs zal opnieuw toetreden tot het bedrijf met een dubbele rol, als President en als Director of North American Sales. Brandon Lauer zal daarnaast opnieuw toetreden tot Audio Research met een dubbele rol, t.w. als Director of International Sales en als Director of Marketing. Dave Gordon zal de rol van algemeen directeur op zich nemen. Er zijn geen andere personeelswisselingen gepland. Productontwikkeling, engineering en productie vinden plaats in de 20.000 vierkante meter grote faciliteit van het bedrijf in Maple Grove, een buitenwijk ten westen van Minneapolis. De unieke cultuur en processen van Audio Research blijven bestaan en worden kernfuncties van de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf. De waarde van Audio Research van hoogwaardige muziekweergave zal centraal blijven staan bij alle ontwikkeling.

“Ik ben enorm opgewonden over deze kans om terug te komen als onderdeel van Audio Research. Als voormalig verkoopdirecteur voor Noord-Amerika kon ik voortbouwen op de uitmuntendheid die met dit bedrijf gepaard gaat. Jeff en de McIntosh Group hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens dit proces, en daarvoor hartelijk dank. We kijken uit naar onze voortdurende relaties met onze gewaardeerde partners voor nog eens vijftig jaar. Deel uitmaken van zo'n geweldige organisatie is echt een eer. Audio Research zal ons nooit eindigende streven naar uitmuntendheid voortzetten," aldus Trent Suggs.

TWS Enterprises, LLC is overigens een particulier bedrijf dat is opgericht om Audio Research-aandelen te houden. Het maakt geen deel uit van een groep. Naar eigen zeggen is het doel van TWS Enterprises om de merkreputatie verder te versterken en om te focussen op de unieke processen die de cultuur en productinnovatie bij Audio Research voeden. Door de talenten van het personeel te maximaliseren en tegelijkertijd terug te keren naar de waarden van kleine bedrijven, kan Audio Research zijn relaties versterken, snel reageren op de marktvraag en doorgaan met het bouwen van enkele van de meest gewilde audiocomponenten die momenteel beschikbaar zijn, aldus TWS Enterprises.

EDITORS' CHOICE